Megrázó események zajlottak le egy balatonföldvári iskolában. A hetedikesek osztályában elsült egy vadászfegyver. Az oktatási intézményben pályaorientációs nap volt, az éles lőszerrel töltött fegyvert az egyik szülő vitte az iskolába.

Meghívták a szülőket

A pályaorientációs napra meghívták a szülőket is a szóban forgó balatonföldvári iskolába. Azzal a céllal invitálták őket, hogy beszéljenek a gyerekeknek a munkájukról. Az egyik tanuló apja vadászként dolgozik, és magával vitte a puskáját is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Töltények is voltak nála

A férfi a vadászpuskához való töltényeket is magával vitte. A fegyver azonban a gyerekek kezébe került. Az egyikük el is sütötte azt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megszólalt az egyik szülő

Az egyik szülő elmondása szerint a férfi előadást tartott a hetedikesek számára, kezében a puskával. Szerinte a gyerekek nem hitték, hogy olyan dolgokat fog elöl hagyni, amivel egy gyerek is tud lőni. Éppen ezért nem is hibáztatja a gyerekeket.

Az egyik gyerek tölthette meg a fegyvert

A szülő elmondta a Bors számára, hogy úgy tudja, az egyik gyerek töltötte meg a fegyvert a lőszerrel. A ravaszt ezt követően húzták meg. Amikor a szülő a gyermekéért ment, akkor egy rendőr várta a helyszínelőket, de ott volt az előadást tartó vadász is.

Szerencse, hogy nem történt nagyobb baj

A puska az ablak irányába nézett, amikor elsült. Szerencse, hogy senki nem sérült meg. “Simán lelőhették volna egymást vele” – mondta a szülő.

A rendőrök rajta vannak az ügyön

A lap megkereste a Somogy vármegyei Rendőr-főkapitányságot. Ők szűkszavúan annyit mondtak, hogy megerősítik a történteket. Megindult az eljárás az eset kapcsán.

Ezek is érdekelhetnek!

Lövés dördült el Budapesten

Ahogyan arról a Kékvillogó beszámolt, hétfőn egy kőbányai háznál lövés dördült el. Az esetet követően egy férfit holtan találtak a rendőrök. Az illető önkezével vethetett véget az életének.

Kivizsgálta az esetet a rendőrség

A zsaruk helyszíni- és halottszemlét tartottak. Nem merült fel azonban annak a lehetősége, hogy valaki más oltotta volna ki a férfi életét. A rendőrök így jutottak arra a következtetésre, hogy a fiatalember eldobta magától az életét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ha segítség kell

Ha Ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123-as telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Police.hu