Ismét áll a bál: Berki Krisztián özvegye, Berki Mazsi beismerte, hogy két évvel ezelőtt nem élőben közvetítették közös kislányuk születését. A bökkenő az, hogy a sztárpár pénzt kért a nézőktől, így a jogászok szerint az asszony több szempontból is felelősségre vonható a csalásért. Van olyan ügyvéd, aki szerint akár börtönbüntetésre is számíthat az anyuka.

Szülés élőben?

Nagy port kavart két évvel ezelőtt, amikor Berki Krisztián bejelentette, hogy kislánya születését élőben lehet követni egy platformon a világálón. Azt is hozzátette, hogy az ehhez szükséges jegy ára 1490 forint. Berki Mazsi szülésére mintegy 195 ezren voltak kíváncsiak, így, ha a 195 ezer látogató valóban kifizette az 1490 forintot, akkor csaknem 300 millió forintnak megfelelő összeg üthette a házaspár markát.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem volt minden rendben

Ha nem mindenki fizetett, az óvatos becslések szerint is legalább 10 millió forintnak be kellett folynia a kasszába. Később kiderült, nem minden volt rendben a felvételekkel, ugyanis a szülés a közvetítés alapján a késő esti órákban zajlott, a szülőszobában lévő ablakokon már látható volt a beszűrődő hajnali napfény.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Mazsi bevallotta

Vége a titkolózásnak, Berki Krisztián özvegye most bevallotta, hogy valóban nem élőben közvetítették a szülést. Mazsi Hajdú Péter műsorában mondta el, hogy szülését késleltetve közvetítették, vagyis akkor kezdett el pörögni az adás, amikor a gyereke már megszületett – írta meg a Bors.

Nem engedte meg

„Nem engedtem, hogy élőben menjen. Mondtam, ha komplikáció lép föl, én nem fogom sem magamat, sem a gyermekemet kitenni annak, hogy ország-világ előtt bármi legyen. Késleltetett élő volt. Tehát miután megszületett Emma, és minden rendben volt, utána engedtem meg, hogy elinduljon az adás” – mondta.

Átverték a nézőket

A jogászok szerint Berki Krisztián és Mazsi átverték a nézőket, ennek jogi értelemben már semmi jelentősége sincs, hiszen a szabálysértésnek minősülő tett elévülési ideje mindössze hat hónap. A Blikknek nyilatkozó büntetőjogi ügyvéd szerint viszont ez nem szabálysértés volt, ugyanis „ha szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó csalást üzletszerűen követi el valaki, az bűncselekménynek minősül”. Ebben az esetben az elévülési időszak sem érvényes.

Akár börtönbe is kerülhet

Ha büntetőeljárás indulna, akkor Berki Mazsi akár börtönbüntetésre is számíthat. „Különösen nagy értékre elkövetett esetben törvény szerint a büntetési tétel kettőtől nyolc évig terjedhet. Különösen nagy kárnak az számít, ha 50 és 500 millió forint között van az adott összeg” – tette hozzá a lap áltak megkérdezett jogász.

Mekkora szerepe volt?

Fontos kérdés, hogy ő akkoriban hirdette-e bárkinek, hogy élőben lesz közvetítve a szülése. Mert ha nem ő mondta ezeket a dolgokat, akkor nem ejtette tévedésbe a nézőket, és nem lehet megbüntetni.

Megromlott házasság

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy Berki Mazsi elárulta: házasságuk akkor kezdett megromlani, amikor közös kislányuk, Emma megszületett. Az édesanya megdöbbentő részletekről is mesélt. „Nem tudom, a szüléskor mi történt az életünkben, de utána valamit találtam otthon az iPaden. Miközben szültem, gyermekem édesapja egy másik nőnek küldött képet magáról és a gyermekünkről. Ott volt más beszélgetés is, de írta azt is, hogy most végzett a kórházban, most tud kiszökni onnan. Ezután romlott meg a kapcsolatunk. Azt nem tudom, mi volt utána, de valószínűleg találkoztak” – mondta Mazsi a Beköltözve Hajdú Péterhez című YouTube-műsor felvételén.

Eltűnt és vissza sem jött

„Nem beszéltem róla a mai napig, de nagyon nagy szívfájdalmam volt, hogy amikor megszületett Emma, az első nap elment valahova, majd visszajött estére, majd másnap eltűnt a kórházból, és vissza sem jött. Plusz egy napot benn maradtam a kórházban, mert nem értem őt el telefonon. Egyedül, a nyitott sebemmel pakoltam össze kettőnk cuccát és Emmát, és egyedül is vittem ki” – elevenítette fel a történteket az asszony.

Nem hitte el a halálhírét

„Olyannyira nem hittem el a halálhírét, hogy be kellett mennem a halottasházba és meg kellett néznem. Ahhoz, hogy felfogjam, hogy elhiggyem, hogy ez nem csak egy sztori, mert a Krisztián évekkel ezelőtt egyébként kitalálta, hogy megszervezi a saját halálát és a temetését egy műsorban” – szemlézte a Blikk Mazsi gondolatait.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Berki Mazsi és Berki Krisztián