A kettős záróvonal ellenére egy autós úgy döntött, megfordul a forgalmas úton. Éppen akkor járt arra egy motoros, aki nagy tempóval nekiütközött. A motorról alkatrészek szakadtak le, a jármű vezetője pedig az aszfaltra zuhant.

Elkerülhetetlen volt az ütközés

A motoros nem számíthatott arra, hogy a dupla záróvonal ellenére az adott helyen meg fog fordulni az autós. Nem volt ideje lefékezni, nagy erővel a kocsi hátuljának csapódott. Az esetet egy szemben érkező autó fedélzeti kamerája rögzítette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ezért fordult meg az autós

A lámpánál nagy volt a sor, és nem volt elég türelme az autósnak. Úgy döntött, inkább megfordul, és másfelé folytatja útját, csakhogy ott a szabályok szerint erre nem lett volna lehetősége. Ekkor történt meg a baj.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Akár tragédia is történhetett volna

Egy vezetéstechnikai tréner nyilatkozott a TV2 számára az eset kapcsán. Csörgő László nagyon súlyos szabálytalanságnak nevezte az esetet. Az autós többsávos úton fordult vissza a záróvonalon keresztül.

Gyorsan a motoros segítségére siettek

A kamerás autó előtt közlekedő autós is látta, hogy mi történt a szemközti sávban. Rögtön megállt, kinyitotta az ajtót és körülnézett. Miután meggyőződött rajta, hogy biztonságban van, a földön fekvő motoroshoz rohant, ahogy ez látszik az eredetileg a BpiAutósok által megosztott felvételen.

Nem lehetett tudni, hogy milyen nagy a baj

A motoros nagyot esett a hatalmas erejű becsapódás következtében. A segítségére sietők nem tudták, milyen állapotban van. Éppen ezért nem is merték megmozdítani, mentőt hívtak hozzá.

Megszólalt az eset kapcsán Győri Pál

Az OMSZ szóvivője, Győrfi Pál elmondta, hogy a kiérkező mentők a motorost a földön fekve találták. Fájlalta a térdét valamint a hátát is. “Teljes teströgzítés után azonnal traumatológiai osztályra szállították további vizsgálatokra” – mondta.

Az autós nagyot hibázott

A vezetéstechnikai tréner elmondta, hogy a kettős záróvonal “olyan mint a kínai nagy fal”. Nem szabad rajta keresztül hajtani. Az autós ezt mégis megtette, ráadásul erre nem is volt különösebb oka.

Ezek is érdekelhetnek!

A szabálytalankodó körül sem nézett

Az autós úgy követte el a szabálytalanságot, hogy nem is győződött meg arról, hogy nem sodor-e tettével másokat bajba. A motorosok mindig védtelenebbek, az autósnak oda kellett volna figyelnie arra, hogy szemből éppen érkezik egy személy kétkerekű járművön. A baleset körülményeit a rendőrség vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Tények riportja az eset kapcsán

Kiemelt kép: Egy képkocka a balesetről készült videóból – Forrás: BpiAutósok YouTube csatornája