Ez durva! Felborult egy menetrend szerint közlekedő autóbusz pénteken délután Békés és Mezőberény között. A szörnyű balesetben rengeteg ember sérült meg, egy utas a jármű alá szorult, ő súlyos állapotban van. A helyszínről származó információk szerint nyolc mentőautó, négy tűzoltóautó és számos rendőr érkezett a helyszínre.

Beborult az árokba

A busz egy menetrend szerinti járat volt, amely Mezőberény felől tartott Békés felé. A baleset körülbelül félúton történt a két település között, vélhetően az erős szél miatt. A busz átsodródott a szembe sávba, majd az út menti mezőgazdasági területen állt meg, ahol beborult az árokba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy ember a jármű alá szorult

A buszon huszonöt ember utazott, közülük tizenhatan megsérültek. Tizenöten könnyebb sérüléseket szereztek, egy ember azonban a jármű alá szorult, ő jelenleg súlyos állapotban van. A portál szerint összesen nyolc mentőautó, négy tűzoltóautó és számos rendőr érkezett a helyszínre – írja a Beol.hu hírportál. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Erős volt az oldalszél

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset az erős oldalszél miatt következett be. Az egységek kiszabadították a busz alá szorult embert, majd áramtalanították a járművet. A főút érintett szakaszát teljes szélességében lezárták a helyszínelés idejére.

Oldalára borult

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Fejér megyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél szerdán hajnalban, a baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat.  A hivatalos tájékoztatás szerint egy szerződéses autóbusz lesodródott az útról és a jobb oldalára dőlt. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a buszon 50 ember utazott. 

Menekültek az utasok

A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával, egy az üléshez szorult utast kimentettek, további húsz utast a tetőablakokon, illetve a szélvédőn keresztül kísértek ki. Harminc embernek sikerült elhagyni a felborult buszt. A busz körül a mentést akadályozó fák ágait motoros láncfűrésszel levágták. A járművet a veszprémi tűzoltódaruval az útra emelték, majd csörlővel kerekeire állították és az út szélére húzták

Meghalt egy férfi

A mentők azt írták, a baleset helyszínére 14 mentőegységet riasztottak. A balesetben a sofőr életét vesztette, egy ember súlyosan, huszonnégy utas könnyebben sérült. A sérülteket ellátás után a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba szállították. A műszaki mentésben összesen huszonegy tűzoltó vett részt hét járművel.

Melegedőben vártak az utasok

A Katasztrófavédelem Seregélyes önkormányzatával együttműködve, kinyitotta az utasok számára a művelődési házat, valamint a helyszínre küldték a község kisbuszát is, amit melegedőnek használtak az utasok.

„Őszinte részvétem”

„A sofőr családjának, barátainak őszinte részvétem! A sérülteknek gyors, maradandó bajok nélküli gyógyulást kívánok! Köszönöm a mentésben résztvevők és minden segítséget nyújtó ember és intézmény segítségét!” – írta egy hozzászóló.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció