Egy ember meghalt, nyolcan pedig megsérültek, miután összeütközött egy személyautó és egy kamion az 55-ös főút 33-as kilométerénél, Ásotthalom közelében. Mint később kiderült, egy édesanya vesztette életét, három gyermeke is ott volt a gépkocsiban, amikor a tragédia történt.

Kisteherautó és személygépkocsi ütközött

A helyszínről származó információik szerint az italokat szállító kisteherautó Szeged felől érkezett, amikor egy, az előtte lévő kanyarban a szemből érkező személyautóval összeütközött. Az autóban heten ültek, a baleset során egy nő a helyszínen életét vesztette, egy személyt a tűzoltók emeltek ki az összetört autóból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Három gyermek édesanyja halt meg

A baon.hu portál úgy tudja, a balesetben egy 2, egy 3 és egy 5 éves gyermek is megsérült és az édesanyjuk a baleset halálos áldozata.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mentőhelikopter is érkezett  

A kisteherautóban ketten utaztak, ők is megsérültek. A mentők a sérülteket a szegedi klinikára és a kiskunhalasi kórház traumatológiai osztályára szállították. Az egyik súlyos sérültet, egy kisgyereket mentőhelikopterrel szállították a szegedi klinikára.

Embercsempész ült a volánnál

A portál meg nem erősített értesülései szerint a magyar rendszámú személyautót egy embercsempész vezette, egy migráns családot szállított. Őt a baleset után állítólag egy másik csempészautóval elvitték a helyszínről.

Oldalára borult

A BudaPestkörnyéke.hu számolt be arról, hogy oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Fejér megyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél szerdán hajnalban, a baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat.  A hivatalos tájékoztatás szerint egy szerződéses autóbusz lesodródott az útról és a jobb oldalára dőlt. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a buszon 50 ember utazott. 

Menekültek az utasok

A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával, egy az üléshez szorult utast kimentettek, további húsz utast a tetőablakokon, illetve a szélvédőn keresztül kísértek ki. Harminc embernek sikerült elhagyni a felborult buszt. A busz körül a mentést akadályozó fák ágait motoros láncfűrésszel levágták. A járművet a veszprémi tűzoltódaruval az útra emelték, majd csörlővel kerekeire állították és az út szélére húzták

Meghalt egy férfi

A mentők azt írták, a baleset helyszínére 14 mentőegységet riasztottak. A balesetben a sofőr életét vesztette, egy ember súlyosan, huszonnégy utas könnyebben sérült. A sérülteket ellátás után a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba szállították. A műszaki mentésben összesen huszonegy tűzoltó vett részt hét járművel.

Melegedőben vártak az utasok

A Katasztrófavédelem Seregélyes önkormányzatával együttműködve, kinyitotta az utasok számára a művelődési házat, valamint a helyszínre küldték a község kisbuszát is, amit melegedőnek használtak az utasok.

„Őszinte részvétem”

„A sofőr családjának, barátainak őszinte részvétem! A sérülteknek gyors, maradandó bajok nélküli gyógyulást kívánok! Köszönöm a mentésben résztvevők és minden segítséget nyújtó ember és intézmény segítségét!” – írta egy hozzászóló. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: MTI