Agárdon kigyulladt egy 120 négyzetméteres családi ház. Az épület megtelt füsttel, amikor átvizsgálták, a konyhában találták meg a férfi holttestét. Az eset körülményei kapcsán vannak kérdőjelek.

Szombat reggel történt

A tűzeset miatt szombaton a reggeli órákban riasztották a katasztrófavédelmet. Egy egyszintes családi házban keletkezett tűz. Az épület ablakából gomolygott a füst. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A tűzoltók a helyszínre siettek

A lángok Gárdonyban, a Vas utca valamint a Gárdonyi Géza utca kereszteződésében álló házban csaptak fel. Három tűzoltóautóval mentek a helyszínre a lánglovagok. Az égő ház ablakán és a bejárati ajtón át mentek be az épületbe a tűzoltók.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Megtelt füsttel az épület

Mire a tűzoltók odaértek, már füst lepte el a házat. Az egyik szobában, néhány négyzetméteren volt tűz. Az ingatlan átvizsgálásakor egy férfi holttestére bukkantak a konyhában.

Sok szemét volt a házban

A tűzoltók bejutását és munkáját nagyban megnehezítette a házban felhalmozott szemét. Azt, hogy miért keletkezett a tűz, egyelőre nem lehet tudni. Ezt tűzvizsgálati eljárás során fogják kideríteni.

Az éghető anyagok felhalmozása veszélyes

Ha valaki sok éghető anyagot halmoz fel, akkor egyrészt jelentősen megnöveli a tűz kialakulásának lehetőségét. Ezen felül rontja a bent élő személyek menekülési esélyeit is. Mindezen felül tűzvédelmi okokból is fontos tisztán tartani mindenkinek az otthonát, hívták fel a figyelmet a katasztrófavédők.

Ezek is érdekelhetnek!

Műanyagfeldolgozó gyulladt ki Vas vármegyében

Legalább egy futballpálya nagyságú területen égett a négy méter magasra felhalmozott bálákba rendezett hulladék Szemenye község határában hétfőn hajnalban. Számos környező településről indítottak gépjárműfecskendőket és különleges szereket az esethez. A beavatkozást a Vas vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Óriási tomboltak a lángok

Hajnali három óra után ötezer négyzetméteren égett a tűz. Kilenc vízsugárral igyekeztek megfékezni a lángok tovaterjedését a tűzoltók, valamint eloltani a tüzet. A lángnyelveket a rendőrök észlelték, az oltási munkálatok hosszú ideig tartottak.

A tűzesetről készült videó

Délután 5 órára oltották el a lángokat

A lángok továbbterjedését délelőtt fél tízkor tudták megállítani. Délben még nyolcszáz négyzetméteren égett a hulladék. Délután öt órára tudták eloltani a lángokat a tűzoltók. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció