Vádat emeltek a kétes hírű celeb, Berki Krisztián ellen, aki néhány évvel ezelőtt, a vád szerint indokolatlan fékezéssel egy utasokat szállító autóbuszt kényszerített vészfékezésre, sőt a busz össze is tört. Berkinek állítólag nem ez volt az első ilyen esete. Az adócsalásért korábban elítélt celeb most luxusnyaralásról, a Maldív-szigetekről érkezett haza, pont koronavírusos lett, amikor kezdődött volna a tárgyalás, ezért az most elmaradt – de ami késik nem múlik.

Büntetőfékezés

A herevasalással hírnévre tett celeb egy BKV busz előtt büntetőfékezett. Úgy gondolta, ha beül egy sok tízmilliót érő luxusautóba, akkor neki mindent lehet. Az ügyészség most beintett: hát nem! A suttyó fékezésről készült videót a cikkünk alján lehet megnézni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Végrehajtandó börtönbüntetést kértek rá

Berki Krisztiánnal szemben egy hónappal ezelőtt az ügyészség végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozza. Azóta azonban Berki Krisztián maga is folyamatosan magyarázza a bizonyítványát, a felesége, Mazsi is a védelmére kelt, a hozzászólók szerint viszont ezen a történeten nincs mit szépíteni.

Elmaradt a tárgyalás

A Telex információi szerint az előkészítő ülés azért maradt el, mert az ügy egyik érintettje egészségügyi okra hivatkozva előzetesen kimentette távolmaradását. Az érintett személy a lap tudomása szerint Berki Krisztián, aki egyébként nemrégiben jött haza külföldi nyaralásáról a várandós feleségével.

Nem adtak bővebb tájékoztatást

A törvényszék a betegségről nem adhatott bővebb tájékoztatást, mert érzékeny adatnak minősül, de a portál úgy tudja, hogy a Maldív-szigeteki nyaralása után Berki több pozitív koronavírus-tesztet is produkált, erről pedig a bíróság is kapott értesítést. A volt FTC vezérigazgató állapotáról az ügyvédje sem volt hajlandó megszólalni, valamint azt sem erősítette meg, hogy valóban covidos-e a védence.

Átment a záróvonalon

Az esetről korábban a Kékvillogó.hu hírportál is beszámolt, mint megírtuk Berki Krisztián még 2018-ban egy Bentley-vel Budapest, 3. kerületében, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le – és felszálló utas hiányában nem állt ott meg, áll az ügyészség közleményében. Berki a záróvonal és előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Mind Berki, mind a busz vezetője dudált egymásra.

Dühös fékezés

Berki ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt. Az autóbusz vezetője vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Azért fékezett, mert pont megérkezett

A TV2 Mokkában Berki megmagyarázta, hogy szó sem volt büntetőfékezésről, ő csak éppen arra járt, mert egy lakást akartak megnézni a párjával és mivel pont odaértek, hirtelen lefékezett, ez tűnhetett bűntetőfékezésnek és különben is a párja sokkos állapotba került, mert nekik ment a busz.

Börtönbe küldené az ügyész

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában Berki Krisztiánnal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

A buszos balhé után 2 évvel ismét suttyó volt

Közben a Blikk talált egy videófelvételt, amelyen a portál szerint az látszik, hogy nem a buszsofőr és a buszon ülő utasok szivatása volt az egyetlen eset. A képsorokon jól látszik, miként büntetőfékez motorján ülve egy autós előtt. Ide kattintva elérhető a videó.

Dupla nullás senki

Nemrég az ATV-ben Szöllősi Györgyi műsorvezető Karácsony Gergely főpolgármestert Berki Krisztiánról próbálta kérdezni. Erre a főpolgármester megmosolyogta a műsorvezető valóban szánalmas kérdését, majd így válaszolt: „Ilyen dupla nullás senkikből ne csináljunk valakit azzal, hogy beszélgetünk róla.” – mondta a főpolgármester.

Berki pártot akart alapítani

Berki Krisztián pár hónapja arról beszélt, hogy országgyűlési képviselő lenne. Pártot alapít és pályázik a 150 milliós állami támogatásra. Pártjának fő ideológiája az őszinteség. Berkire adócsalás miatt több év börtönt kért korábban az ügyészség.

A főpolgármestert fikázta

Berki 2019-ben a főpolgármesterségért indult mindössze 4045 szavazatott sikerült összeszednie. Közben gyakran szerepelt az állami tévé műsoraiban és a kormányközeli médiában. Kampányában szinte kizárólag Karácsony Gergely ekézésével volt elfoglalva. IDE KAPCSOLÓDIK: Rabosították most viszont pártot alapít Berki Krisztián, felvesz 150 milliót, hogy a Parlamentben ülhessen

Adócsalás

2019 májusban Berki Krisztián a BK Movie Star elnevezésű produkciós cégén keresztül fiktív számlákat vehetett, így társaival együtt hatmilliárd-kétszázmillió forintos adócsalás részese lehetett. Az ügyész akkor egy év börtönt kért Berki Krisztiánra, ennek végrehajtását pedig két évre felfüggesztették. Emellett a sztárnak még ötmillió forintos vagyonelkobzással is számolnia kell.

Meglophatta a Fradit

Még 2015-ben is folyt ellene egy eljárás, mely szerint a Ferencváros focicsapatot Berki Krisztián károsította meg, aki vezérigazgatóként 2008. május 31. és 2010. március 1. között összesen 24 millió 904 ezer 680 forintot vett fel az FTC-től, de arról nem tudott elszámolni.

Itt a vészfékezésről készült videó

Kiemelt kép: Berki Krisztián