Gyors, jól megszervezett rajtaütéssel akasztottak meg a Pest megyei rendőrök egy drogüzletet. A 29 éves eladót és a 49 éves vevőt elfogták, míg a megtalált milliókat és a kábítószert lefoglalták, az erről készült videót a cikk alján nézheted meg.

Autóban bizniszeltek

A Pest megyei rendőrök április 21-én, délután egy gödöllői bútoráruház mögötti parkolóban rohantak le egy kocsiban üzletelő nőt és egy férfit. Az egységek másodpercre pontosan érkeztek, esélyt sem adva a drogosoknak a menekülésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Gödöllőn akcióztak

Elfogták őket

A kocsiból kirángatott 29 éves isaszegi nőt és a 49 éves, gödöllői K. Józsefet elfogták, a 250 ezer forintért gazdát cserélt, bruttó 114 grammnyi drogot és a pénzt pedig lefoglalták.

Jött a házkutatás

Az elkövetők és a kocsi átkutatása után a rendőrök az érintettek lakásaira is felmentek körülnézni: K. Bettina isaszegi lakásán bruttó 601 gramm növényi törmeléket, digitális mérleget, dohányőrlőt, nagyméretű tasakokat, 2,4 millió forintot és 25.920 eurót találtak.

Volt drog az árusnál is

K. József, aki a kábítószert grammonként 2.600-2.800 forintért árusította, otthonában bruttó 250 gramm növényi törmelék és három spangli került elő.

Rengeteg pénzt találtak a rendőrök

Eközben leutaztak Szadára

Amíg az egységek a házkutatásokat végezték, egy másik rendőri csapat eközben Szadára autózott, ahol egy 49 éves férfi lakását kutatták át, és le is foglaltak 404 ezer forint mellett 115,94 gramm marihuánát. A magát fogyasztónak valló férfi – elmondása szerint – tavaly nyár óta terjeszti is a kábítószert.

Még panaszt is tettek

A kocsiban üzletelő 29 éves nő és K. József megtagadta a vallomástételt, sőt a gyanúsítás ellen még panasszal is éltek. A szakértők megállapították, hogy a lefoglalt anyagok kábítószernek minősülnek. A drog delta-9-THC hatóanyagot tartalmazott.

Rácsok mögött

A Pest megyei nyomozók a három elkövetőt kábítószer-kereskedelem megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatásukat. Velük szemben a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Videón a rajtaütés

Kiemelt kép: Lefoglalt drog – Forrás: Police.hu