Vádat emeltek a herevasalásos, kétes hírű celeb, Berki Krisztián ellen. A korábban főpolgármesternek induló, adócsalásért elítélt, mégis Mészáros Lőrinc korábbi feleségének tévéjénél dolgozó celeb ellen most azért emelnek vádat, mert az ügyészség videója szerint igazi suttyó módjára büntetőfékezett egy busz előtt. Berkit egyáltalán nem érdekelték az utasok, fékbe taposott és összetörte a járművet. Az esetről videó is készült, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Vádat emeltek a celeb ellen

Vádat emeltek Mészáros Lőrinc volt feleségének tévéjénél dolgozó Berki Krisztián ellen. A herevasalással hírnévre tett celeb egy BKV busz előtt büntetőfékezett. Úgy gondolta, ha beül egy sok tízmilliót érő luxusautóba, akkor neki mindent lehet. Az ügyészség most beintett: hát nem! A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nem tetszett neki a busz közlekedése

Fővárosi Főügyészség ugyan nem említi, de a Blikk információi szerint Berki Krisztiánról van szó, aki a vád szerint 2018. március 17-én Budapest 3. kerületben, a Pünkösdfürdő utcában autózott. Előtte haladt egy busz, ami a megállóhoz érve lelassított, de le- és felszálló utas hiányában nem állt ott meg. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Előzni akart

Berki Krisztián a záróvonal és az előzni tilos jelzés ellenére meg akarta előzni a buszt, ez azonban nem sikerült neki, vissza kellett sorolnia. Korábbi cikkeink Berki Krisztiánról ide kattintva érhetők el!

Beletaposott a fékbe

Berki és a busz vezetője dudáltak egymásra. A celeb ezután feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével megelőzte a buszt, majd elé visszatért, intenzív fékezésbe kezdett, végül a busz előtt megállt – írják az ügyészség közleményében.

Összeütköztek Berki hülyesége miatt

Az autóbusz vezetője a vészfékezés ellenére sem tudta elkerülni az ütközést. A busz utasai közül többen az ülésből előre lendültek, kiestek, a kapaszkodó rúdba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt. A buszban 2,5 millió, a kocsiban mintegy 14 millió forintos kár keletkezett.

Börtönbe küldené az ügyész

Az ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatti vádiratában Berki Krisztiánnal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Műsorvezető maradhat

Mivel a műsorvezetéstől nem tiltották el, nyilván továbbra is képernyőn maradhat Mészáros Lőrinc volt feleségének a tévéjénél, ahol a vezérigazgató az a Hajdu Péter, akit nemrég adócsalásért ítéltek el. Szép példát mutat a nézőinek ez a csatorna! IDE KAPCSOLÓDIK: Másfél év börtönt kapott Hajdú Péter showman, négy évre felfüggesztették

Berki pártot akart alapítani

Berki Krisztián pár hónapja arról beszélt, hogy országgyűlési képviselő lenne. Pártot alapít és pályázik a 150 milliós állami támogatásra. Pártjának fő ideológiája az őszinteség. Berkire adócsalás miatt több év börtönt kért korábban az ügyészség.

A főpolgármestert fikázta

Berki 2019-ben a főpolgármesterségért indult mindössze 4045 szavazatott sikerült összeszednie. Közben gyakran szerepelt az állami tévé műsoraiban és a kormányközeli médiában. Kampányában szinte kizárólag Karácsony Gergely ekézésével volt elfoglalva. IDE KAPCSOLÓDIK: Rabosították most viszont pártot alapít Berki Krisztián, felvesz 150 milliót, hogy a Parlamentben ülhessen

Adócsalás

2019 májusban Berki Krisztián a BK Movie Star elnevezésű produkciós cégén keresztül fiktív számlákat vehetett, így társaival együtt hatmilliárd-kétszázmillió forintos adócsalás részese lehetett. Az ügyész akkor egy év börtönt kért Berki Krisztiánra, ennek végrehajtását pedig két évre felfüggesztették. Emellett a sztárnak még ötmillió forintos vagyonelkobzással is számolnia kell.

Meglophatta a Fradit

Még 2015-ben is folyt ellene egy eljárás, mely szerint a Ferencváros focicsapatot Berki Krisztián károsította meg, aki vezérigazgatóként 2008. május 31. és 2010. március 1. között összesen 24 millió 904 ezer 680 forintot vett fel az FTC-től, de arról nem tudott elszámolni.

Sikkasztás

Állítólag Berki Krisztián először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a pénztárból. Akkor sikkasztás miatt nyomoztak ellene.

Nagy kérdés

Berki Krisztián ellen tehát eddig három ügy volt, van folyamatban. Állítólag évekig meglopta a Fradit, 2018-ban vészfékezett egy BKV busz előtt, ezért rabosították, 2019-ben pedig adócsalás miatt volt bíróságon. Ezek után itt Magyarországon teljesen rendben van, hogy műsorvezető egy tévében. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Itt van a vészfékezésről készült videó

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: Youtube