A kétes hírű celeb, akiről tegnap Karácsony Gergely főpolgármester azt monda, hogy „egy dupla nullás senki” nem csak egy busz előtt büntetőfékezett, hanem egy most nyilvánosságra került videó szerint robogón ülve is ezt tehette. A korábban adócsalási ügybe keveredett celeb most büntetőeljárással néz szembe, péntek reggel a TV2-ben próbálta kidumálni magát a buszos bűntetőfékezésből. Az a mondat is elhagyta a száját, hogy nem tudja mi az a bűntetőfékezés.

Nem tetszett neki valami

Tegnap megírtuk, hogy az ügyészség letöltendő börtönt kér Berkire, mert büntetőfékezett egy BKV busz előtt. A herevasalásról hírhedt, többször elítélt celebet nem érdekelte a buszon utazók biztonsága, a vádirat szerint egyszerűen lefékezett egy BKV busz előtt, mert nem tetszett neki valami. A busz nem tudott megállni és belehajtott Berki autójába, mindkét jármű összetört. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azért fékezett, mert pont megérkezett

A TV2 Mokkában ma reggel Berki megmagyarázta, hogy szó sem volt büntetőfékezésről, ő csak éppen arra járt, mert egy lakást akartak megnézni a párjával és mivel pont odaértek, hirtelen lefékezett, ez tűnhetett bűntetőfékezésnek és különben is a párja sokkos állapotba került, mert nekik ment a busz.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Készülnek a bírósági tárgyalásra

Mindezt természetesen az ügyvédjének a társaságában mondta a celeb, vagyis már készülnek a bírósági tárgyalásra, ahol a vádiratban leírt büntetőfékezést ő „csak egy kis lakásnézőbe mentünk és pont odaértünk, ezért fékeztünk” dumával fogja megmagyarázni. A videót a cikkünk alján nézheted meg.

A buszos balhé után 2 évvel ismét suttyó volt

Közben a Blikk talált egy videófelvételt, amelyen a portál szerint az látszik, hogy nem a buszsofőr és a buszon ülő utasok szivatása volt az egyetlen eset. A képsorokon jól látszik, miként büntetőfékez motorján ülve egy autós előtt.

Felismerték Berkit

A videó egy éve készült és került fel a Bp-i Autósok Közössége Youtube csatornájára, tehát két évvel a buszos fékezős mutatvány után. A lap több forrásból is úgy értesült, az említett felvételen Berki látható, s bár a hatályos jogszabályok miatt mind a jármű rendszáma, mind a sofőr arca ki lett takarva, az internetes kommentelők könnyedén felismerték az egykori Fradi vezért.

Még Berkinek állt feljebb

Berki miután hirtelen kihajtott az autós elé, még izmozott is kicsit: állóra fékezvén robogóját, hátrafordulva magyarázott a sofőrnek.

Egy környéken lakik Berkivel

„Berkivel egy környéken lakunk, felismerem őt, már csak azért is, mert szinte ő az egyetlen, aki fehér ingben és rövidnadrágban ül motorra. Arról nem is beszélve, hogy pont így fékezgetett a busz előtt is három éve” – mondta egy neve elhallgatását kérő olvasó.

Azt sem tudja, mi az a büntetőfékezés

A busszal történt ütközésnél tagadja a büntetőfékezést, a Mokkában ma reggel azt állította, hogy azt sem tudja mi az a büntetőfékezés, ráadásul szerinte a buszos a hibás, mert elkerülhette volna az ütközést.

Dupla nullás senki

Csütörtök este az ATV-ben Szöllősi Györgyi műsorvezető Karácsony Gergely főpolgármestert Berki Krisztiánról próbálta kérdezni. Erre a főpolgármester megmosolyogta a műsorvezető valóban szánalmas kérdését, majd így válaszolt: „Ilyen dupla nullás senkikből ne csináljunk valakit azzal, hogy beszélgetünk róla.” – mondta a főpolgármester.

Börtönbe küldené az ügyész

Az ügyészség a buszos balhé kapcsán közúti veszélyeztetés bűntette, valamint jelentős, illetve nagyobb kárt okozó rongálás bűntette miatt Berki Krisztiánnal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre, a közügyektől-, valamint a járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Berki pártot akart alapítani

Berki Krisztián pár hónapja arról beszélt, hogy országgyűlési képviselő lenne. Pártot akar alapítani és pályázik a 150 milliós állami támogatásra. Pártjának fő ideológiája az őszinteség. Berkire adócsalás miatt több év börtönt kért korábban az ügyészség.

A főpolgármestert fikázta

Berki 2019-ben a főpolgármesterségért indult mindössze 4045 szavazatott sikerült összeszednie. Közben gyakran szerepelt az állami tévé műsoraiban és a kormányközeli médiában. Kampányában szinte kizárólag Karácsony Gergely ekézésével volt elfoglalva. IDE KAPCSOLÓDIK: A Karácsony Gergelyt fikázó, rabosított Berki Krisztián pártot alapít, hajt az állami 150 millióra és beülne a Parlamentbe

Adócsalás

2019 májusban Berki Krisztián a BK Movie Star elnevezésű produkciós cégén keresztül fiktív számlákat vehetett, így társaival együtt hatmilliárd-kétszázmillió forintos adócsalás részese lehetett. Az ügyész akkor egy év börtönt kért Berki Krisztiánra, ennek végrehajtását pedig két évre felfüggesztették. Emellett a sztárnak még ötmillió forintos vagyonelkobzással is számolnia kell.

Meglophatta a Fradit

Még 2015-ben is folyt ellene egy eljárás, mely szerint a Ferencváros focicsapatot Berki Krisztián károsította meg, aki vezérigazgatóként 2008. május 31. és 2010. március 1. között összesen 24 millió 904 ezer 680 forintot vett fel az FTC-től, de arról nem tudott elszámolni.

Sikkasztás

Állítólag Berki Krisztián először 50 ezer, majd kétszer 168 ezer, aztán 264 ezer, 180 ezer, 3 millió, 1 891 655 és végül 19 183 025 forintot vett ki a pénztárból. Akkor sikkasztás miatt nyomoztak ellene.

Nagy kérdés

Berki Krisztián ellen tehát eddig három ügy volt, van folyamatban. Állítólag évekig meglopta a Fradit, 2018-ban vészfékezett egy BKV busz előtt, ezért rabosították, 2019-ben pedig adócsalás miatt volt bíróságon.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a buszos büntetőfékezés

Itt a motoros büntetőfékezés

Ez pedig a Mokkás beszélgetés 14. perc környékén beszél arról, hogy nem tudja mi az a büntetőfékezés

Kiemelt kép: Berki Krisztián – Forrás: tv2.hu