Egy kaposvári férfi megvert egy biciklist, amiért az az úton biciklizett a kiépített kerékpárút helyett, olvasható a Fővárosi Főügyészség közleményében.

Nagyon felhúzta magát

2020 júniusában autózott Deseda felé a 40 éves férfi, amikor meglátta, hogy a kiépített bicikliút ellenére egy férfi előtte teker az úttesten. Ezen annyira felhúzta magát, hogy előbb megelőzte a biciklist, majd a kerékpáros épségét veszélyeztetve befékezett előtte.

Ezek is érdekelhetnek:

Verekedni kezdett

Ezt azonban nem érezte elég büntetésnek, ki is szállt az autóból és indulatosan veszekedni kezdett a biciklissel, aki maga elé tolta a kerékpárját, hogy ezzel védje magát.

A biciklit az árokba hajította

Egy ponton azonban az autós megragadta a biciklit, behajította az út melletti árokba, majd a férfira támadt.

Kétszer is a biciklis arcába rúgott

Az autós többször megpróbálta megütni a biciklist, aki egy darabig ki tudott térni a támadás elől, de végül a földre került, így a férfi kétszer is az arcába tudott ütni.

A többi autós próbált segíteni

A verekedést az arra járó autósok is látták, ők igyekeztek a biciklis segítségére sietni, a rendőröket is ők értesítették.

<

Ezt is érdemes elolvasnod:

Súlyos sérüléseket szerzett a biciklis

A biciklisnek 8 napon túl gyógyuló súlyos, többek között az arccsont törésével járó sérülése lett.

<

Súlyos testi sértés

A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat az autós ellen, és próbaidőre felfüggesztett börtön fokozatú szabadságvesztés és járművezetéstől eltiltás kiszabására tett indítványt.  

<

Kiemelt kép: Illusztráció

<