Újabb áldozatot szedett a bika néven ismertté vált drog. Hétfőn este egy 22 éves tarnazsadányi fiatal halt meg, miután feltehetően ezt a szert használta.

Az eszméletlen férfira az édesapja talált rá

Az eszméletlen férfira édesapja talált rá. Azt mondta, gyermeke rendszeresen drogozott. De hétfőn olyan tünetei voltak, amiket korábban nem látott rajta – RTL Klub Híradója.

“Láttam, hogy nem stimmel valami”

“Nagy csattanásra lettem figyelmes. Nagyobb gyerekem is felébredt, rátettük a kanapéra. Láttam, hogy nem stimmel valami. Elkezdett izzadni, de olyan izzadás volt rajta, mint akit a zuhany alól vettek ki. Mintha görcsbe rándult volna, és utána se kép, se hang” – emlékezett vissza a tragédia pillanataira az áldozat apja.

Már nem lehetett rajta segíteni

Közben értesítették a testvérét és hívták a mentőket, akik nagyon hamar a helyszínre értek. “Próbálták újraéleszteni, infúziót kötöttek be neki, szívmasszázst alkalmaztak, és ennyi” – tette hozzá a férfi. Gyermekén már nem lehetett segíteni.

Az RTL riportja itt visszanézhető:

Nem ez az első eset

Szeptember elején a BudapestKörnyéke is beszámolt róla, hogy a bika nevű drog már 21 halálos áldozatot szedett, a drogtól akár órákig is haldokolhatnak a fogyasztók. Budapesten több helyen is fogták már el a terjesztőit, főleg az Örs vezér tér környékén népszerű a bika.

Inkább a szegények között tarol ez a fajta drog

A hasonló designerdrogok elsősorban a szegregátumokban és a legszegényebbek között terjednek, hiszen az ismeretlen összetételű vegyi anyagokkal felütött porokhoz nagyon olcsón hozzá lehet jutni. Az addiktológusok egyre többet tudnak az anyagról: egy olyan erős idegméregről van szó, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, valamint minden használatkor károsítja az agyat. 

Kapcsolódó tartalom:

Korábban Zacher Gábor is megszólalt

A bika hatóanyaga mikrogrammokban mérhető, ami szörnyen kicsi egység, ráadásul a díler maga sem tudja, mit is tartalmaz pontosan a Kínából megrendelt cucc, így nagyon könnyen túladagolhatja azt a varázsdohányban. S akkor még nem beszéltünk az egyéni érzékenységről, arról, hogy az adott szervezet hogyan reagál az anyagra. Előbb ölhet a bika, minthogy függőséget okozhatna. Az addikcióhoz ugyanis idő kell, míg egy ki tudja, milyen hatóanyag koncentrációjú új dizájnerdroggal megbolondított cucc az első kipróbáláskor végzetes lehet…”

Akár órákig is halodkolhatnak az áldozatok

Akár órákig is haldokolhatnak a bika dizájnerdrog fogyasztói. Az erős idegméreg ugyanis a kómához hasonló állapotot idéz elő.

Felfüggeszti az agy működését

Dr. Funk Sándor addiktológus az RTL Híradónak elmondta, a bika tulajdonképpen egy olyan erős idegméreg, amely felfüggeszti az agy működését, és ennek hatására a használói kóma közeli, úgynevezett “zombi” állapotba kerülhetnek.

Kiemelt kép: Illusztráció