Újabb áldozatot szedett a bika néven ismertté vált drog. Hétfőn este egy 22 éves tarnazsadányi fiatal halt meg, miután feltehetően ezt a szert használta.

Az eszméletlen férfira az édesapja talált rá

Az eszméletlen férfira édesapja talált rá. Azt mondta, gyermeke rendszeresen drogozott. De hétfőn olyan tünetei voltak, amiket korábban nem látott rajta – RTL Klub Híradója.

“Láttam, hogy nem stimmel valami”

“Nagy csattanásra lettem figyelmes. Nagyobb gyerekem is felébredt, rátettük a kanapéra. Láttam, hogy nem stimmel valami. Elkezdett izzadni, de olyan izzadás volt rajta, mint akit a zuhany alól vettek ki. Mintha görcsbe rándult volna, és utána se kép, se hang” – emlékezett vissza a tragédia pillanataira az áldozat apja.

Már nem lehetett rajta segíteni

Közben értesítették a testvérét és hívták a mentőket, akik nagyon hamar a helyszínre értek. “Próbálták újraéleszteni, infúziót kötöttek be neki, szívmasszázst alkalmaztak, és ennyi” – tette hozzá a férfi. Gyermekén már nem lehetett segíteni.

Az RTL riportja itt visszanézhető:

Nem ez az első eset

Szeptember elején a BudapestKörnyéke is beszámolt róla, hogy a bika nevű drog már 21 halálos áldozatot szedett, a drogtól akár órákig is haldokolhatnak a fogyasztók. Budapesten több helyen is fogták már el a terjesztőit, főleg az Örs vezér tér környékén népszerű a bika.

Inkább a szegények között tarol ez a fajta drog

A hasonló designerdrogok elsősorban a szegregátumokban és a legszegényebbek között terjednek, hiszen az ismeretlen összetételű vegyi anyagokkal felütött porokhoz nagyon olcsón hozzá lehet jutni. Az addiktológusok egyre többet tudnak az anyagról: egy olyan erős idegméregről van szó, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, valamint minden használatkor károsítja az agyat. 

<

Kapcsolódó tartalom:

Korábban Zacher Gábor is megszólalt

A bika hatóanyaga mikrogrammokban mérhető, ami szörnyen kicsi egység, ráadásul a díler maga sem tudja, mit is tartalmaz pontosan a Kínából megrendelt cucc, így nagyon könnyen túladagolhatja azt a varázsdohányban. S akkor még nem beszéltünk az egyéni érzékenységről, arról, hogy az adott szervezet hogyan reagál az anyagra. Előbb ölhet a bika, minthogy függőséget okozhatna. Az addikcióhoz ugyanis idő kell, míg egy ki tudja, milyen hatóanyag koncentrációjú új dizájnerdroggal megbolondított cucc az első kipróbáláskor végzetes lehet…”

<

Akár órákig is halodkolhatnak az áldozatok

Akár órákig is haldokolhatnak a bika dizájnerdrog fogyasztói. Az erős idegméreg ugyanis a kómához hasonló állapotot idéz elő.

<

Felfüggeszti az agy működését

Dr. Funk Sándor addiktológus az RTL Híradónak elmondta, a bika tulajdonképpen egy olyan erős idegméreg, amely felfüggeszti az agy működését, és ennek hatására a használói kóma közeli, úgynevezett “zombi” állapotba kerülhetnek.

<

Kiemelt kép: Illusztráció