Már 21 halálos áldozata van Magyarországon a bika néven emlegetett pszichoaktív szernek. A drogtól akár órákig is haldokolhatnak a fogyasztók. Budapesten több helyen is fogták már el a terjesztőit, főleg az Örs vezér tér környékén népszerű a bika.

A kínai laborokból származó újtípusú pszichoaktív anyag sokkal erősebb, mint a legtöbb hasonló szer, melyek szintén nagy pusztítást végeznek az országban. A  halálesetek többsége Budapesten történt, de Borsod is különösen érintett, és történt haláleset Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Nógrád és Tolna megyében is – mondta el a 24-nek Csákó Ibolya, a rendőrség alezredese. 

Augusztusban írta meg a BudaPestkörnyeke.hu, hogy 11 ember haláláért felelős. Akkor a rendőrség azt közölte, hogy az elhunytak többsége korábban is drogfogyasztó volt, a haláluk előtt fáradékonyak voltak, szívtájéki fájdalomra, légzési nehézségre panaszkodtak, a halál előtt görcsös rohamuk volt, több esetben őrjöngtek. A legfiatalabb halott 23, a legidősebb 36 éves volt. 

Később arról is beszámolt portálunk, hogy akár órákig haldokolhatnak a bika nevű drogtól a fogyasztók. Dr. Zacher Gábor toxikológus szakvéleményét ide kattintva tudod elolvasni.

Inkább a szegények között tarol ez a fajta drog

A hasonló designerdrogok elsősorban a szegregátumokban és a legszegényebbek között terjednek, hiszen az ismeretlen összetételű vegyi anyagokkal felütött porokhoz nagyon olcsón hozzá lehet jutni. Az addiktológusok egyre többet tudnak az anyagról: egy olyan erős idegméregről van szó, amely kómához hasonló állapotot idéz elő, valamint minden használatkor károsítja az agyat. 

Egy esetben a rendőrség már gondatlanságból elkövetett emberölés miatt nyomoz a Tolna megyében: egy dílert kaptak el, akinek egyik vásárlója belehalt a fogyasztásba. 

Eddig Magyarországon 21-en haltak meg a bika nevű drogba, amelyet pár 100 forintért is be lehet szerezni.

A KEKFENY.com cikkeit a bika nevű drogról ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: a bika nevű drog fogyasztói – Forrás: police.hu