Annyira figyeltek a János kórházban a betegre, hogy azt sem tudták kapott-e fájdalomcsillapítót. Végül többszörös, halálos dózist kapott. Az orvosok büntetése 500 ezer forint, amit egy orvosbáró egy nap alatt megkeres. A bíróság nem értékelte túl sokra a beteg életét.

Sajnálja, ami történt, de tiszta a lelkiismerete, mondta az az orvos a bíróságon, akit  egy idős beteg halálra miatt kollégájával együtt pénzbírságra ítéltek Budapesten.

Az RTL Klub Híradójának beszámolója szerint az ápoló sem ismerte el a felelősségét a Budai Központi Kerületi Bíróság keddi ülésén.

A vádirat szerint öt évvel ezelőtt a János kórházban két orvos úgy rendelt el fájdalomcsillapító terápiát egy szívelégtelenség miatt kórházban fekvő idős beteg részére, hogy azt nem tüntették fel a kórházi lázlapon.

Ez minden nem volt elég, egyikük még az éjszakai műszakot átvevő társát sem tájékoztatta arról, hogy a beteg már kapott fájdalomcsillapítót.

Az ápoló az éjszakai műszakban anélkül adott be további fájdalomcsillapítót a fájdalomra panaszkodó, kiabáló betegnek, hogy erről az ügyeletes orvossal konzultált volna.

Később pedig az orvos által telefonon elrendelt egy ampulla helyett kettőt adott be. A beteg aznap éjjel meghalt. 

Az elsőfokú bíróság az egyik orvost 500 ezer, a másikat 400 ezer, míg az ápolót 320 ezer forint pénzbüntetésre ítélte.

Az ítéletet az ügyész meglepő módon tudomásul vette, míg a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be, hiszen szerintük minden rendben volt, így a büntetőper másodfokon folytatódik.

Kiemelt kép: János kórház