Császár Előd a Tényekben beszélt 22 évvel ezelőtti balesetéről, azt mondta, kocsija egy „benzingőzfolton” csúszott meg.

22 éve történt a tragédia

A Tényekben most Császár Előddel készült nagyon exkluzív interjú, amiben a DJ arról a huszonkét évvel ezelőtti balesetéről beszélt, amiben meghalt egy rendőr.

Alapjaiban változott meg az élete

A Tényeknek nyilatkozó egykori popsztár élete alapjaiban változott meg 1998. december 17-én, amikor autójával Budapesten megcsúszva áttért a menetiránnyal szemben lévő sávba, ahol egy éppen arra haladó járőr szolgálati gépjárművével frontálisan összeütközött.

Császár könnyebben sérült meg a balesetben

A baleset következtében Császár Előd könnyebben megsérült, a volánnál – biztonsági övét nem használó – ülő 25 éves rendőrtiszt azonban életét vesztette.

Hosszú procedúra vette kezdetét

Ettől kezdve egy öt éves procedúra vette kezdetét, aminek a végén nem ítélték letöltendő börtönbüntetésre, egy év hat hónapot kapott, de három év próbaidőre bocsájtották, valamint pénzbüntetésre, és a perköltség megfizetésére kötelezték.

A zenész most először nyilatkozott az ügyben

“Nem igaz az, hogy drogoztam, nem igaz az, hogy ittam, nem igaz az, hogy mások is voltak mellettem. Délután négykor énekórára mentem, nagyon egyszerű dolog történt: megcsúszott az autó egy benzingőzfollton és irányíthatatlan lett” – mondta Császár Előd a Tények interjújában.

Csász több tévhihet is eloszlatott

Császár az interjú során több tévhitet is igyekezett eloszlatni, mint mondta: “Nem igaz az, hogy drogoztam, nem igaz az, hogy ittam. Nem igaz az, hogy mások is voltak mellettem.”

Kábítószerről szólt a fáma

Császár arról is beszélt, a baleset másnapján valaki a rendőrségtől azt nyilatkozta, hogy ő kábítószeres állapotban vezetett, és ő „abban a pillanatban tudta, hogy baj van”, mert ezt szerinte „egy olyan prominens rendőr mondta”, akinek a szava szent és „amivel ő nem tudott harcolni”.

“Nem fogyasztottam kábítószert”

“A bírósági ítéletben benne is van, hogy a balesetben nem játszott szerepet nem drog, sem pedig alkohol, és azért én nem vagyok akkora ember, hogy ezt el lehetett volna intézni.” – tette hozzá, majd azzal zárta: “Én nem vagyok rendőrgyilkos, és ezt nem direkt csináltam.”

A közvélemény

A közvéleményben úgy él az ítélet, és az ő karaktere, mint a popsztár, aki megúszta a börtönbüntetést, ugyanakkor a mai napig a balesettel álmodik időnként, és úgy kell leélnie az életét, hogy elvette egy ártatlan embertől a jogát annak, hogy élje a sajátját.

Mindig kísérteni fogja

“Tehát én öregkoromban, a halálos ágyamon is pontosan fogok emlékezni a csattanás hangjára, és akkor is pontosan fogom tudni, hogy mekkora fájdalmat okoztam azzal, hogy béna voltam, úgyhogy ez az ítélet nekem örök életemre tart, és nem fogok tudni megszabadulni tőle soha. Nagyon sokáig álmodtam vele, és a mai napig is előfordul, hogy ezzel álmodom.” – mondta Császár.

A Tények riportja itt visszanézhető:

Pszichológushoz is járt

“Nagyon sokáig jártam pszichológushoz, mert nagyon nehezen tudtam magamban rendbe rakni ezt az egészet. Én nem vagyok rendőrgyilkos, és ezt nem direkt csináltam. Rettenetesen zavar az, hogy egy család miattam egy ilyen méretű tragédiát kellett, hogy átéljen, de már nem tudok vele mit csinálni. Ha tudnám, akkor visszafordítanám nyilvánvalóan, és nagyon szeretném ezt rendbe hozni, de nem tudom.”

Kiemelt kép: Császár Előd