A kisstílú tolvajok nem változnak, térfigyelő kamerák ide vagy oda, még mindig hisznek a régi módszerben. Nézz ki valakit az utcán, villamoson és tépd le az aranyláncát. Egy jól sikerült rablással akár egy 300 ezres ékszer is megszerezhető.

Kinézték az asszonyt

Ismét ékszertolvajokat keres a rendőrség. A fenti képünkön látható két férfi a 13. kerületben a Victor Hugo utcában szúrt ki egy ékszert viselő asszonyt.

Délben támadtak a tolvajok

A rendőrség rendelkezésre álló adatok alapján két férfi szeptember 28-án 11 óra 30 perc körül támadta meg az asszonyt az utcán.

Elszakadt a lánc

Bár a nyaklánc elszakadt, a két elkövető nem tudta elvenni, ezért értékszerzés nélkül hagyták el a helyszínt. A feltételezett elkövetőkről felvétel készült, ez alapján keresik őket.

Videón a villamoson rabló

Nem ez az első eset, hogy az utcai tolvajokról felvétel készült. Az alábbi videóról két évvel ezelőtt írtunk. A pofátlan férfi a 10. kerületben, Kőbánya alsó villamosmegállóban a villamos ablakán benyúlva tépte le egy nő nyakláncát.

Sunyi módon cserkészte be áldozatát

A videón jól látszik, hogy roppant rafinált, sunyi módon a villamos elindulása előtt belesett, kinézte az áldozatát és pont az ajtó záródása utáni másodpercben, az elindulás pillanatában nyúlt vissza az ablakon letépni a hölgy nyakláncát.

Mobilt is lopnak

Nem csak ékszereket lopnak ezzel a módszerrel, de mobilokat is. 2019 februárjában történt az az eset, amelyről szintén videó készült. A tolvaj az egyik pesti villamoson egy mobilozó hölgyet nézett ki magának.

Résen volt a nő

Az ajtó nyitásakor megpróbálta kikapni a nő kezéből a telefont, de a hölgy résen volt és nem engedte, dulakodás lett belőle, ez látható az alábbi videón.

Pár nappal később elfogták a tettest

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 2. kerületi nyomozói a lefoglalt kamerafelvételek alapján azonosították az elkövetőt, és pár nappal később a lakásán elfogták az elkövetőt.

Kiemelt kép: A rendőrség ezt a két férfit keresi a 13. kerületi lopás miatt – Forrás: rendőrség