Tizenkét év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla azt az életveszélyt okozó testi sértés kísérletével, és fegyveresen elkövetett rablással vádolt K. Aladárt, aki három évvel ezelőtt arcon lőtt egy trafikost Szombathelyen. Elfogása után derült ki, hogy ő az a K. Aladár, aki 1988-ben egy 11 éves kislányt különös kegyetlenséggel ölt meg, holttestét pedig meggyalázta. Egy évvel később kötél általi halálra ítélték, az ítéletet azonban nem hajtották végre, mert közben eltörölték Magyarországon a halálbüntetést.

Megölte a 11 éves kislányt

K. Aladárral a Kékvillogo.hu is több cikkében foglalkozott. Ő az a férfi, aki 1989-ben kötél általi halálra ítélte a Kaposvári Katonai Bíróság azért, mert megölt és meggyalázott egy 11 éves kislányt.  A most ötvenes éveiben járó férfi bevonszolta Anitát a Török-erdőbe, majd addig fojtogatta, amíg el nem vesztette az eszméletét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

20 év után szabadult

Ezt követően ráfeküdt a magatehetetlen gyerekre, majd csókolgatni kezdte és gyakorlatilag összeroppantotta a kis csontjait. A kislánynak több bordája eltört, de sérült a szíve, a tüdeje és a mája is.  A férfi a kislány holttestét lemeztelenítette, majd a Kerka-patakhoz vitte és vízbe dobta. A katonai bíróság annak idején kötél általi halálra ítélte a férfit, de később életfogytiglanra változtatták a büntetését, és feltételesen húsz év után elhagyhatta a börtönt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Bujkált a börtön elől

K. Aladárnak 2018 októberében újra be kellett volna vonulnia a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézetbe egy másik bűncselekmény miatt, ám ehelyett előbb egy sátorban, majd egy albérletben bujkált. 2018 novemberében pedig elkövette azt a bűncselekményt, amiért most 12 év fegyházat kapott.

Kirabolt egy trafikot

Letámasztotta a bringáját az egyik szombathelyi autómosónál, majd egy trafikhoz ment. Felvette a hetekkel korábban vásárolt maszkot, s bement az üzletbe. Elővette a gázfegyvert, majd “Add a pénzt!” – kiáltással követelni kezdte a bevételt.

Fejbe lőtte az eladót

A kétgyerekes anyuka higgadtan felelt, hogy rendben van, de hátra kell mennie érte a pult mögé. A férfi ekkor közelről arcon lőtte a nőt és ismét felszólította a pénz átadására. Sürgetésként többször is megütötte a trafikost, folyamatosan szidalmazta, és hátulról egy második lövést is leadott az irányába. Amikor a nő a pult mögé ért, K. Aladár úgy megütötte, hogy beesett a pult mögé, ezt követően a férfi, hátulról ismét fejbe lőtte őt.

Átadta a pénzt a rablónak

Az asszony felállt, majd a pénztárgépből átadta a férfinek a bankjegyeket. A férfi távozását követően a nő bezárta az üzlet bejárati ajtaját, majd felhívta közvetlen főnökét, aki bejelentette a bűncselekmény elkövetését.

Készült a rablásra

A trafikrablás előtt 1-2 nappal hatalmas csattanás hallatszott azon a szállón, ahol K. Aladár élt. Egy férfi le is szaladt megnézni, mi történt. A katona múlttal rendelkező férfi lőporszagot érzett, de azt gondolta, hogy valaki petárdát robbantott. A későbbi események tükrében azonban sokkal valószínűbb, hogy K.A. akkor próbálta ki a rabláshoz is használt gáz- riasztófegyverét.

Hazudott a múltjáról

A férfi nem csak az álnevén élte életét. Volt, akinek az mondta, hogy Szerbiából származik, ahol verték a szülei. Más úgy tudta, hogy ukrán szülők gyermeke, de ő is hallott a verésekről. És előkerült egy olyan történet is, ami a legtöbb ember szívét összefacsarta. A férfi ugyanis elárulta, hogy 21 éves korában autóbalesetben elveszítette a kislányát…

A gyászoló szülők felháborodtak

A 11 éves korában megölt Anita szülei azóta elköltöztek korábbi lakhelyükről, szabadulni akartak a múlttól. „Amióta lecsukták, nem tudtunk róla semmit. Felháborító, hogy szabadulhatott, jobb lett volna, ha végrehajtják az eredeti büntetést” – mondta a trafikrablás után K. Aladár által meggyilkolt kislány édesapja.

12 évre ítélték

A Szombathelyi Törvényszék most 12 év fegyházra ítélte a férfit. És megállapította, hogy a szabadságvesztés nem hajtható végre, mert a férfi jelenleg más ügyben az életfogytig tartó szabadságvesztést tölt. A törvényszék az életfogytig tartó szabadságvesztés vonatkozásában a feltételes szabadságra bocsátás legkorábbi időpontját 12 évre elhalasztotta.A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Nem enyhítettek a büntetésen

Az ítélet ellen a terhelt és védője a minősítés részbeni megváltoztatásáért és enyhítésért fellebbezett. A Győri Ítélőtábla azonban helybenhagyta az ítéletet. A másodfokú bíróság rámutatott, hogy az eljárás során beszerzett orvosszakértői vélemény megállapította, hogy a arcán és fején keletkezett égési és egyéb sérülések alapján a férfi mindössze öt centiről adta le az egyik lövést. Ez a lövés pedig magában hordozta az életveszélyes sérülés lehetőségét. Emiatt pedig nem volt mód az enyhébb minősítésre és büntetésre sem.

K. Aladárról készült cikksorozatunkat itt, itt és itt tudod elérni.

Kiemelt kép: K. Aladás trafikrablás közben – Forrás: police.hu