A budapesti háziorvos zaklatta, tapogatta a nőket. Egy kiskorút megerőszakolt, ezt követően nyomkövetőt kapott a lábára, de tovább praktizált. A női pácienseket tapogatta, molesztálta. A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája szerint továbbra sem kell börtönbe mennie az orvosnak, annak ellenére, hogy nyomkövetővel a bokáján újabb és újabb disznóságokat követ el. Az ügyészség azt monda, ebből elég és fellebbezett a bíró döntése ellen, börtönbe küldenék a pedofil doktort.

A hordágyon fekvő nőt fogdosta

A háziorvos egy budapesti rendelőintézet felnőtt háziorvosi ügyeletén, az orvosi hivatásából adódó hatalmi helyzetével visszaélve, a vizsgálóágyon fekvő, kiszolgáltatott helyzetben lévő nőt erőszakosan fogdosta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Feljelentették az orvost

Az asszony panasszal élt az orvossal szemben, a történtekről a Nemzeti Védelmi Szolgálat is értesült, amely nemcsak az egészségügyi dolgozók korrupciós ügyeivel foglalkozik, hanem minden, a munkahelyükön, a munkakörük gyakorlásával összefüggésben elkövetett bűncselekmény esetén fellép. A védelmi szolgálat feljelentés tett a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol elindult a nyomozás szexuális kényszerítés gyanúja miatt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nyomkövető

Az orvos a bűncselekmény elkövetésekor nyomkövetőt viselt a bokáján, ugyanis bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt. Vele szemben ugyanis egy korábbi, hasonló bűncselekmény, nevezetesen szintén egy női páciense sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntette miatt büntetőeljárás van folyamatban.

Megerőszakolt egy 14 éves kislányt

Blikk információi szerint a férfi úgy praktizál hosszú évek óta, hogy már 2016-ban nyomozás indult ellene egy 14 év alatti lány megerőszakolásáért, mit azért szüntettek meg, mert a tinilány öngyilkos lett az erőszak után.

Tapogatja a nőket

A molesztáló orvos egyik munkatársa azt mondta a lapnak, furcsa volt, hogy folyamatosan húzkodta a zokniját a doktor, de csak később tudták meg, hogy azért, mert nyomkövető van a lábán. Az egyik egészségügyi dolgozó, megjegyezte: „Folyamatosan téma volt, hogy az orvost nem szabad egyedül hagyni női páciensekkel, mert tapogatja őket, ahol csak lehet.”

Nem zárták be

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája szerint teljesen rendben van, hogy egy pedofiliával vádolt férfi nyomkövetővel a lábán szabadon járkálhat és nőket molesztálhat, ezért nem záratta börtönbe, csak annyit rendelt el, hogy a házát nem hagyhatja el.

Nem érdekli a nyomkövető

Az ügyészség szerint ez nincs rendben. Szerintük nem elfogadható a nyomozási bíró döntése, ezért fellebbezést jelentettek be. A gyanúsított orvos az újabb, a molesztálások idején is bűnügyi felügyelet hatálya alatt állt, ugyanilyen bűncselekmény miatt, és ez sem jelentett visszatartó erőt számára.

10 évet is kaphat

Az ügyészség közleményében az is szerepel, hogy a bűnügyi felügyelet megnehezíti a bizonyítási eljárást. Az orvos 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. 

Az orvosi kamara nem indított etikai vizsgálatot

A Blikk megkereste a Magyar Orvosi Kamarát, ahol arról érdeklődtek, miképp dolgozhatott az orvos nyomkövetővel a lábán, tudott-e a munkáltató az ellene folyó eljárásokról, illetve indult-e vele szemben etikai vizsgálat. A kamarától mindhárom kérdésre ugyanazt a kurta választ kapták: „Nincs erről információnk”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció