Fa lécekkel és egy fémből készült mankóval estek egymásnak a kofák vasárnap a kecskeméti piacon. A verekedőket a rendőrök választották szét, három férfit, egy kerekegyházit és két románt őrizetbe is vettek.

A standok miatt veszekedtek

A felek közötti vita még szombaton kezdődött, mivel a későbbi gyanúsítottak szerették volna megszerezni azokat a helyeket a piacon, amelyen a sértettek már évek óta árusítottak.

A rendőrség közbelépett

Az összetűzésnek szombaton rendőrség véget vetett, azonban a békesség csak ideig-óráig tartott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tisztázni akarták a helyzetet

Vasárnap azonban a 18 éves kerekegyházi lakos és 33 éves román társa ismét elfoglalták megszokott helyüket a piacon, amikor odament hozzájuk két román és egy kerekegyházi illetőségű férfi azért, hogy az előző napi konfliktust megbeszéljék.

Vita lett a megbeszélésből

A békésnek induló párbeszéd azonban ismét vitába csapott át, és a három főből álló társaság – többek között fa lécekkel és egy fémből készült mankóval – ütlegelni kezdte az ellenérdekű feleket.

Ezzel a mankóval veredtek a piacon

Forrás: police.hu

Tömegverekedés lett

Az egyik, illetve a másik oldalon is többen bekapcsolódtak a verekedésbe, amelyet a kecskeméti járőrök szakítottak meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

A furgonba bújtak el a támadók elől

Az elsődleges orvosi vélemény szerint az eset során heten megsérültek. A tettlegesség elől két nő és férfi kísérőjük egy furgon vezetőfülkéjébe menekült a garázdák elől, akik mérgükben a jármű szélvédőjét is betörték.

Őrizetbe vettek három férfit

A nyomozók öt férfit csoportosan, felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetésének gyanúja miatt hallgattak ki. Közülük egy 40 és egy 49 éves román, valamint egy 38 éves kerekegyházi férfit bűnügyi őrizetbe vettek. Az eset körülményeit a Kecskeméti Rendőrkapitányság munkatársai vizsgálják.

Kiemelt kép: ebbe a furgonba bújtak el a támadók ellen – Forrás: police.hu