A budapesti rendőrök a hétvégén 20 embert állítottak elő a bulinegyedben tartott razzia során. Mindenkit átkutattak, drogot, boxert, gázspray-t foglaltak le. Az akciót a 6. és az 5. kerületi rendőrök szervezték és már most szólnak, hogy lesz még ilyen. A razziáról készült videót a cikkünk alján nézheted meg.

Óriási razzia

Az akció célja ezúttal is a közrend, közbiztonság fenntartása, a kábítószerhez köthető bűncselekmények megelőzése, a körözött és az erőszakos személyek elfogása volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Rendőrök és ellenőrök

A műveletben bűnügyes és rendészeti egyenruhások, a bűnügyi bevetési osztály munkatársai, egy igazságügyi orvosszakértő, a társszervek részéről pedig 30 ellenőr vett részt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Boxer, gázspray, körözött bűnözők

A rendőrök az ellenőrzött öt szórakozóhelyről kábítószer birtoklása gyanúja miatt tizenkettő embert, közbiztonságra különösen veszélyes eszköz, például kés, boxer, gázspray birtoklása miatt két biztonsági őrt állítottak elő, négy embert jogellenes belföldi tartózkodás miatt fogtak el, két embert pedig azért, mert körözték őket.

Mindenkit ellenőriztek

Forrás: Rendőrség

Kamu biztonsági őrök

Az ellenőrzött biztonsági őrök közül hat férfinak nem volt vagyonőri igazolványa, ketten pedig büntetőeljárás hatálya alatt álltak, így nem rendelkezhettek volna azzal; velük szemben közigazgatási eljárást indítottak.

Besurranó tolvaj

A szórakozóhelyek környékén a rendőrök egy besurranó tolvajt is tetten értek. Három emberrel szemben feljelentést tettek közbiztonságra különösen veszélyes eszköz birtoklása, illetve közlekedési szabálysértés miatt.

A taxisok sem úszták meg

Az éjszakai akcióban 17 taxist is ellenőriztek, akik közül három sofőr kapott helyszíni bírságot. Maszk használatának elmulasztása miatt 128 embert figyelmeztettek.

Drog

Az egyik szórakozóhelyen a kábítószer-kereső kutya több helyiségben is drogot talált; az elsődleges adatok szerint marihuánát, heroint és amphetamint.

Lesz még ilyen

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a társszervekkel közreműködve, előre be nem jelentett időpontokban tovább folytatja az ellenőrzéseket a belvárosban.​​ A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt az akcióról készült videó

Kiemelt kép forrása: Rendőrség/Kékvillogó-montázs