A korábbinál jóval súlyosabb, 12 éves büntetést kapott Cs. Gergely Márton, aki először kegyetlenül lemészárolta exét, majd a halott asszonyra fektetve magára hagyta közös gyereküket is. A férfi sírva kért bocsánatot Piroska családjától a bíróságon.

Elhagyta párját Piroska

A most 32 éves Cs. Gergely Márton és párja, Piroska bár 2011 óta voltak együtt, de a kapcsolatuk hullámzó volt. Ennek ellenére a pár együtt maradt, közösen nevelték a 2018-ban megszülető gyereküket, a nő viszont nem bírta tovább a folyamatos vitákat, így inkább véget vetett a kapcsolatuknak, és az alig 10 hónapos Dominikkel elköltözött a kajárpéci házukból. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Virágkötőként dolgozott

A lányt és kisfiút egy helyi nyugdíjas, Laci bácsi fogadta be a házába. Úgy tűnt, Piroska élete végre révbe ért: virágkötőmunkáját otthonról végezhette, együtt lehetett az új lakásban kisfiával, és Gergővel is rendeződni látszott a viszonya. Emellett újra közel élhetett édesanyjához, akivel mindig nagyon szerették egymást.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Az újrakezdést fejtegették

Gergelyt viszont nem zárta ki a gyerek életéből, nem korlátozta volt párját, bármikor meglátogathatta a fiát. Az egyik ilyen látogatás alkalmával már az újrakezdés lehetőségeit fejtegették, amikor a férfi észrevette, hogy a nő telefonja folyton csipog, üzeneteket írogat valakivel.

Bekattant a férfi

A férfit ettől teljesen bekattant, először kérdőre vonta, majd hazugnak nevezte Piroskát. Még azt is kétségbe vonta, hogy ő a vér szerinti apja a kisfiának. Végül ököllel kezdte ütni az asszonyt.

Fojtogatta, majd leszúrta

A nő megpróbált menekülni, és a 10 hónapos gyerekhez szaladt, de a már valóságos vadállatként viselkedő férfit ez sem zavarta: zokogó csecsemőjük közvetlen közelében először fojtogatta, majd egy késsel kilencszer arcon és nyakon szúrta gyermeke anyját.

Halott anyjára tette

Dominik ekkor már hisztérikusan sírt, Gergely is hiába próbálta megnyugtatni, nem sikerült, ezért őt is otthagyta, méghozzá hátborzongató módon: halott anyja mellkasára fektette, majd elmenekült, a holttestet és az anyján zokogó kisbabát csak másnap találták meg a rokonok.

Semmit nem hallott

„Semmit nem hallottam, pedig a mellettem lévő lakrészben történt ez a borzalom. A kutyájuk, Deni sem jelzett, pedig élénk, ugatós jószág. De persze ismerte a férfit. Szegény pára azóta csak jár-kel, sír, mintha csak várná, hogy Piroska visszajöjjön” – mondta a gyilkosság után Piroska főbérlője.

A nevelőapa talált rá

„Reggel a boltba mentem, láttam, hogy Piroskánál ég a villany, de még akkor sem gondoltam rosszra. Aztán Piroska nevelőapukája átjött, hogy a lányhoz is bekössük a tévét. Ő találta meg a holttestet” – mondta a nyugdíjas férfi.  

A nagymama neveli a kisfiút

Gergőt pár óra múlva, Győrben kapták el, a 29 éves férfi mindent be­vallott. A férfi ismerősei döbbenten állnak a történtek előtt. Dominikot a nagymamája, Rita és az élettársa, a Piroskát megtaláló László vette magához.

7 évet kapott

Gergely első fokon 7 év és 6 hónap fegyházbüntetést kapott, azonban ezt túl szigorúnak vélték, így ő és ügyvédje is enyhítésért fellebbeztek, ezzel együtt az ügyész viszont súlyosbításért folyamodott, mivel az ügyésznő szerint egyáltalán nem a hirtelen harag, sokkal inkább a bosszú motiválta Gergelyt.

Bocsánatot kért

„Nem tudtam elmondani a családnak, hogy őszintén nagyon-nagyon sajnálom a történteket, gyengének is tartottam magam, mert megöltem azt a nőt, akit a legjobban szerettem” – mondta a bíróságon a férfi, aki végül az első fokú határozathoz képest a napokban jóval súlyosabb, 12 éves büntetést kapott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el! 

Itt történt az eset

Kiemelt kép: Cs. Gergely az elfogása után – Forrás: MTI/Krizsán Csaba