1989-ben ítélték halálra azt a férfit, aki különös kegyetlenséggel ölt meg egy 11 éves kislányt. A gyilkosság után visszament a tett helyszínére és meggyalázta a holttestet. Az ítélet után nemsokkal eltörölték a halálbüntetést, így K. Aladár 20 év múlva szabadult. Pénteken újra bíróság elé állt, miután 2018-ban kirabolt egy trafikot.

Halálra ítélték

1989-ben kötél általi halálra ítélték K. Aladárt, miután különös kegyetlenséggel megölte, majd meggyalázta a 11 éves kislány holttestét.

A gyilkosság részleteiről ebben a Kekvillogo.hu ebben a cikkében írt részletesen

Egy 11 éves kislány életét oltatta ki, majd meggyalázta holttestét a korábban halálra ítélt K. Aladárt: most trafikrablás miatt állt újra bíróság elé

Eltörölték a halálbüntetést

Az ítélet után nem sokkal azonban eltörölték Magyarországon a halálbüntetést, így a férfi életfogytiglant kapott, ami a gyakorlatban azt jelentette, hogy 20 évet töltött el a szegedi Csillagban, majd 2008-ban szabadult.

Tanulmányt írtak róla

1998-ban  Gaál Béla készített egy tanulmányt a Börtönügyi szemle részére “Túlélési stratégiák – Kivédhető-e a tartós börtönártalom?” címmel. Ennek több fejezetében is foglalkozik K. Aladárral.

Idézet a tanulmányból

„K.A. 31 éves. Az ő sorsa kiváltképpen nehéz a Csillagban, mert kiskorú lányt ölt meg aljas indokból vezérelt különös kegyetlenséggel. Ezért kapott 20 éves életfogytot. Csak a törvényi változás mentette meg a kötéltől az utolsó pillanat­ban.

„Utaztak rá a börtönben”

„Talán furcsának találja, de a fegyőröknek sokat köszönhetek – kezdi a be­szélgetést. – ’90 óta ülök a Csillagban, de csak a kis kétfős zárka véd meg a veréstől. Mind a mai napig „utaznak rám” az elítélt­társaim. Gyakran a képembe vágják: „Sze­mét gyerekgyilkos, miért nem lógattak föl!” A fürdőben mindig óvatosnak kell lennem, mert a nagy gőzben nem tudha­tom, merről jön a pofon” – mesélte akkor Gaál Bélának K. Aladár.

Gyakran álmodott áldozatával

„A bűncselekményemet a mai napig kép­telen vagyok feldolgozni. A halott kislány képe gyakran kísért álmomban. Látom, ahogy élettelenül fekszik az avarban. Ilyen­kor felriadok, vizes a hátamon a pizsama. Amikor Szegedre kerültem, a gyakori támadások miatt önvédelemből magam kö­ré húztam egy belső falat. De hamar rádöbbentem: ez bizony nem tartható sokáig, mert így nem bírom ki a 20 évet” – mondta a férfi.

Több szakmát is kitanult

K.Aladár azt mesélte a tanulmány írójának, hogy egy idő után rájött, hogy nem lesz képes egészségesen átvészelni a börtönéveit. Ezután nekiállt tanulni. Rengeteget olvasott, elvégezte a szakközépiskolát, targoncavezetői engedélyt szerzett, és kerámiatárgy-készítő szakmát is kitanulta.

A vallás felé fordult

Majd elvégzett egy emelt szintű teológiai tanfolyamot, 10 évig rendszeresen református istentiszteletekre járt. „Úgy gondolom, ha eljön a szaba­dulás ideje, akkor sem tudok a bűncselekményem miatt visszailleszkedni a normális civil környezetbe. Az egyetlen esélyem, ha befogadnak a hittestvéreim” – mondta K. Aladár.

Álnéven élt a szabadulás után

A 112Press azt írta, a férfi azóta az ország több megyéjében is megfordult. Szombathelyre 2017-be került. M. László álnevet használt, de mellette időnként az Aladárt, Ákost, Ádámot is.

Furcsán viselkedett

Szomszédai azt mondták, furcsa figurának tartották, aki szívesen nézelődött más lakásában és a gondolatai jellemzően a pénz körül forogtak. Azt állította, hogy nincs mobilja – miközben látták, hogy van -, illetve volt olyan, akit abba is beavatott, hogy az M. László nem az igazi neve, de mivel inkasszó van ellene érvényben, ezért a NAV elől próbál így elbújni.

Sokan próbáltak neki segíteni

A házból többen is próbáltak neki segíteni abban, hogy munkát találjon, de ez valamin mindig zátonyra futott. Pl. a személyi igazolványát, lakcímkártyáját sem akarta senkinek megmutatni. Jellemzően egy fekete kabátban volt, igaz, egy másik konfliktus éppen adódott, amikor nem volt rajta kabát. A szálláson ugyanis a folyosó végén volt a fürdő, K.A. pedig több alkalommal is anyaszült meztelenül ment a fürdőtől a lakásáig, amit többen szóvá tettek neki.

Lövések dördültek a szállón

A 2018-as trafikrablás előtt 1-2 nappal hatalmas csattanás hallatszott a szálló második emeletéről, ahol K.A. lakott. Egy férfi le is szaladt megnézni, mi történt. A katona múlttal rendelkező férfi lőporszagot érzett, de azt gondolta, hogy valaki petárdát robbantott…

Trafikrablás Szombathelyen

Cikkünk következő részében a 2018-ban elkövetett trafikrablás részleteivel foglalkozunk…

Kiemelt kép: K. Aladár trafikrablás közben – Forrás: police.hu