Szadán egy autós bedrogozva gázolt halálra egy biciklist, a Mammutnál kigyulladt egy autó, mentősök kezdtél el oltani. Rengeteg baleset történt a hétvégén Budapesten és környékén

Péntek este halálra gázoltak egy kerékpárost Szadán

Egy személygépkocsi haladt november 6-án 20 óra 17 perckor Szadán a Dózsa György úton, amikor eddig tisztázatlan okból elütött egy kerékpárral közlekedő 49 éves szadai férfit, aki életét vesztette a baleset következtében.

Fotó: baleset-info.hu

A vétkes sofőr szervezetében drog nyomait mutatták ki

A Blikk információi szerint a Honda sofőrjének szervezetében drog nyomait mutatták ki, valószínűleg ennek hatására hajthatott a megengedett sebességnél jóval gyorsabban. Ezt az is mutatja, hogy az elgázolt férfi összetört biciklijére több, mint 20 méterre a helyszíntől, az árokban bukkantak rá a rendőrök. A helyszínen egy élelmiszerrel teli kosarat is találtak, a férfi a közeli üzletben vásárolt a halála előtt. A baleset egyébként egy jól kivilágított útszakaszon történt.

Péntekről szombatra virradóra frontálisan ütközött két autó Aszód mellett

Két személygépkocsi ütközött össze pénteken éjjel a 3-as főút 46-os kilométerénél, Aszód és Kerekharaszt közelében. Az ütközés következtében egy ember a roncsba szorult, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. Az aszódi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult embert kiszabadították, majd áramtalanították és átvizsgálták a járműveket. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták.

A karambolban egy harmadik autó is érintett volt

A képek alapján a Ford egyelőre nem tisztázott okból (talán egy eléugró vad miatt) átpördült a bal oldalra, ahol a szemből érkező Opel belerohant. Ilyen esetkben általában a megpördülő autóban történik – legalább – súlyos sérülés, itt azonban az Opel vezetője szorult be az autójába. A Katasztófavédelem harmadik fotóján látható, hogy még egy autó volt érintett a balesetben, pontosan nem tudjuk, ennek milyen szerepe lehetett az ütközésben, de úgy tűnik, csak a leszakadó alkatrészek találták el.

Fotó: PMKI Aszód Őrs

Két személyautó karambolozott szombaton Kispesten, az egyik felborult

Összeütközött két gépkocsi a XIX. kerületben, a Nádasdy utca és a Zoltán utca kereszteződésében. Az ütközés következtében az egyik jármű az oldalára borult. A fővárosi hivatásos tűzoltók végezték a műszaki mentési munkálatokat.

A felborult Smart sofőrje súlyosan megsérült

A helyszíni nyomok alapján a Smart a Zoltán utcából érkezett, majd az elsőbbségadást elmulasztva kihajtott a Mercedes elé, amely tulajdonképpen felöklelte a kisautót. Sofőrje súlyosan sérült, őt a fővárosi tűzoltók szabadították ki, rajta kívül másik két személy könnyebb sérüléseket szenvedett. A 99-es és 194-es buszokat a helyszínelés és a műszaki mentés befejezéséig elterelték.

Fotó: baleset-info.hu

Kigyulladt egy autó a Mammutnál

Egy autó motortere lángolt, sűrű füstöt okádva szombat délután a 2. kerületi Széll Kálmán téren, a Mammut bevásárlóközpont felől a Szilágyi Erzsébet fasor felé tartó szakaszon, óriási torlódást okozva a környéken. A forgalom már előtte is akadozott, mivel a tér Krisztina körút felőli szakaszán, a felújítás alatt álló Postapalotánál egy darut szállítottak el, emiatt a Hűvösvölgy felé tartókat átterelték a szembejövő oldalra.

Fotó: baleset-info.hu

A lángoló járművet a mentők kezdték oltani

A veterán japán járgány tulajdonosának szerencséjére egy éppen arra közlekedő mentőautó személyzete el tudta kezdeni a motortér oltását, amint ez a fotón is látszik. Az oltás idejére a tömegközlekedési járatokat is el kellett terelni.

Angyalföldön fának rohant egy autós vasárnap délelőtt

Fának csapódott egy személyautó vasárnap délelőtt Budapest 13. kerületében, a Lehel utcán, a Dózsa György út felé vezető oldalon, a Csángó utca után. Az autóban egy ember utazott, hozzá mentőt kértek a műszaki mentés céljából a helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók.

Fotó: Gombkötő Krisztián

A nyomok alapján a sofőr megsérült az ütközésben

Valószínűleg elalvás, esetleg rosszullét okozta a balesetet, hiszen a Lehel utca nyíl egyenes, az ominózus időszakban alig volt forgalom és a Volkswagen mögött egyáltalán nem volt féknyom. A légzsák kinyílt, a nyomokat tekintve a sofőr meg is sérülhetett. Más szerencsére nem utazott az autóban. Amíg a tűzoltók a járdára tolták a Golfot, nagyjából 10 perc erejéig a 14-es villamos közlekedését leállították.

Fotó: Gombkötő Krisztián

Kiemelt kép: baleset-info.hu