Múlt héten állt bíróság elé az a férfi, aki 2018-ban Szombathelyen kirabolt egy trafikot, az eladót pedig arcon lőtte. Elfogása után derült ki, hogy ő az a K. Aladár, aki 1988-ben egy 11 éves kislányt különös kegyetlenséggel ölt meg, holttestét pedig meggyalázta. Egy évvel később kötél általi halálra ítélték, az ítéletet azonban nem hajtották végre, mert közben eltörölték Magyarországon a halálbüntetést.

Meggyilkolt egy 11 éves kislányt

K. Aladár éppen sorkatonai szolgatát töltötte, amikor az utcán leszólította, majd meggyilkolta a 11 éves Anitát. A Kekvillogo.hu cikkét a gyilkosság részleteiről itt tudod elérni.

Egy 11 éves kislány életét oltatta ki, majd meggyalázta holttestét a korábban halálra ítélt K. Aladárt: most trafikrablás miatt állt újra bíróság elé – 1. rész

20 év után szabadult a Csillagból

Megúszta a halálbüntetést, miután kioltotta egy 11 éves kislány életét: 20 évet ült a Csillagban, most trafikrablás miatt áll a bíróság előtt -2. rész

Lövöldözött a munkásszállón

2018-ban, a trafikrablás előtt 1-2 nappal hatalmas csattanás hallatszott a szálló második emeletéről, ahol K.A. lakott. Egy férfi le is szaladt megnézni, mi történt. A katona múlttal rendelkező férfi lőporszagot érzett, de azt gondolta, hogy valaki petárdát robbantott. A későbbi események tükrében azonban sokkal valószínűbb, hogy K.A. akkor próbálta ki a rabláshoz is használt gáz- riasztófegyverét.

Kifizette tartozását

A rablás utáni napon K.A. több olyan személynél is jelentkezett, akiknek tartozott. Nekik azt mondta, hogy volt főnöke végre kifizette, így meg tudja adni a tartozásait. Attól viszont mereven elzárkózott, hogy őt telefonon keressék, illetve az internetes kommunikáció is frusztrálta.

Elfogta a TEK

2018 november 28-án délelőtt K.A. kávéra várta egy ismerősét, az udvarias kopogásra gyanútlanul nyitotta ki az ajtót. Egy másodperc múlva már a földön feküdt, a hátán néhány TEK-essel.

Hazudott a múltjáról

A férfi nem csak az álnevét váltogatta. Volt, akinek az mondta, hogy Szerbiából származik, ahol verték a szülei. Más úgy tudta, hogy ukrán szülők gyermeke, de ő is hallott a verésekről. És előkerült egy olyan történet is, ami a legtöbb ember szívét összefacsarta. A férfi ugyanis elárulta, hogy 21 éves korában autóbalesetben elveszítette a kislányát…

A gyászoló szülők felháborodtak

A 11 éves korában megölt Anita szülei azóta elköltöztek korábbi lakhelyükről, szabadulni akartak a múlttól. „Amióta lecsukták, nem tudtunk róla semmit. Felháborító, hogy szabadulhatott, jobb lett volna, ha végrehajtják az eredeti büntetést” – mondta az édesapa, miután megtudta, hogy lánya gyilkosát ismét elfogták a rendőrök.

Nem tudtak elbúcsúzni a lányuktól

„Még elbúcsúzni sem tudtunk rendesen szegénytől, a rendőrök nem engedték, hogy megnézzük a kis testét. Azt mondták, jobb, ha nem látjuk. Harminc év távlatából is olyan, mintha csak tegnap történt volna” – emlékezett vissza könnyeivel küszködve az édesanya.

A gyilkosság után született a kislányuk

A gyászoló szülők az összes korabeli újságcikket félretették. Anitának van egy bátyja és egy húga is. A lány egy évvel a gyilkosság után született.

A börtönben vette feleségül a rablónőt

Bár Aladár megmenekült az akasztófától, a Népszava újságírójának 1989-ben azt nyilatkozta: jobb lett volna, ha felakasztják, mint hogy húsz évet üljön. Később azonban megbékélt a sorsával, papnak készült a börtönben, s rendszeresen forgatta a bibliát. Sőt a rácsok mögött még házasságot is kötött egy nővel, aki rablásért ült. A halálra ítélt férfi édesanyja teljesen belebetegedett fia tettébe, a gyilkosság utáni években életét is vesztette.

A trafikrablás részletei

A Kekvillogo.hu következő cikkében arról írunk, hogy K. Aladár a múlt héten állt bíróság elé, ahol bevallotta, hogy ő lőtte arcon a trafik eladóját.

Kiemelt kép: a TEK kommandósai elfogják K. Aladárt – Forrás: police.hu