Egy férfi 2018 nyarának a végén öt alkalommal fizetett hamis eurós bankjegyekkel összesen 290 euró értékben. A negyedik fizetése után egyébként egy eladó észrevette, hogy hamis bankjeggyel fizet, de ennek ellenére a férfi ötödjére is bepróbálkozott.

Hamis pénzzel fizetett

A Győri Járási Ügyészség vádirata szerint a férfi hamis eurós bankjegyekkel akart fizetni, ráadásul öt alkalommal is, 290 euró értékben – írja a Kisalföld.

Győrben emeltek vádat ellene

Felismerték a hamis bankjegyet

A vádirat szerint a férfi negyedik fizetése során az áruház alkalmazottja felismerte, hogy a 100 eurós bankjegy hamis, ezért rendőrt hívott. Ugyanakkor ez sem állította meg a férfit, aki ezután 10 nappal újra hamis bankjeggyel fizetett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hosszú évekre börtönbe kerülhet

Egy másik ügy miatt a jelenleg is börtönben ülő férfi többszörös visszaesőként valósította meg a bűncselekményt. Emiatt és a folytatólagosan elkövetett pénzhamisítás bűntette miatt 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

Ez is érdekelhet

Így büntetné az ügyészség

A vádhatóság indítványozta, hogy a férfit ítéljék fegyházbüntetésre, vagyonelkobzásra és annak megállapítására, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Ezt is olvasd el

Győrben dönthetnek

A férfival szemben a nyomozást a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai folytatták le, érdemi döntést pedig valószínűsíthetően a Győri Járásbíróság fog hozni az ügyben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Így követte el a bűncselekményt

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából