Életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés miatt emelt vádat egy felelőtlen anyával szemben a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség. A vád szerint a 23 éves anya felügyelet nélkül hagyta a kiskorú gyermekeit, akik közül a nagyobbik, 6 éves megtalálta az asztalon hagyott öngyújtót.

Egy családként élnek

Az ügyészségi vádirat szerint a 23 éves anya egy borsodi kistelepülésen, egy családi házban él férjével és két kiskorú gyermekével. A családi idillt azonban egy asztalon felejtett öngyújtó zavarta meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Borsodban laknak

Felügyelet nélkül hagyta őket

2020. április végén, este az anya a szobában hagyta a 6 és 4 éves gyerekeit, hogy hadd játszanak, amíg ő kimegy a konyhába ennivalót készíteni. Eközben videóhívásban beszélgetett egy barátnőjével.

Megtalálta az öngyújtót

Az anya távollétében a 6 éves gyermek megtalálta az asztalon felejtett öngyújtót, amellyel elkezdett játszani. A játék során azonban meggyújtotta a ruhaszárítóra kiteregetett ruhákat, a tűz pedig gyorsan továbbterjedt.

Meggyulladt a ruhája

A szárítón lévő ruhák egy része ráesett a gyermekre, akinek így a rajta lévő ruházata is lángra kapott. Hangosan kiabálni kezdett, erre figyelt fel a másik szobában lévő anya, aki berohant a gyermekéhez, és eloltotta a tüzet.

Riasztotta a mentőket

Ezt követően az anya azonnal telefonált, hogy segítséget kérjen. A gyermekért mentők jöttek, akik kórházba szállították a sérült kicsit.

Súlyosan megsérült

A mentők nagyon súlyos sérülésekkel vitték be a kórházba a gyermeket, aki a tűz következtében a testfelszínének több mint felét érintően, másod- és harmadfokú sérüléseket szenvedett el. A sérülések összességükben 8 napon túl gyógyuló súlyos, életveszélyt okozó sérülések.

Ez is érdekelhet

Ez a büntetés várhat az anyára

Az ügyészség a vádiratában a büntetlen előéletű anyával szemben – tárgyalás mellőzésével – büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott az illetékes bíróság felé. A Kékvillogó.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Freepik