Meghamisított alvázszámú, lopott autóval próbált meg átjutni a határon egy szerb sofőr, azonban a kiskunhalasi rendőrök résen voltak, és elfogták a férfit. Mint kiderült, a szerb sofőr egy lopott Range Rovert vezetett, amelyet az olasz hatóságok lopás miatt köröztek.

Át akart kelni a határon

2021. január 23-án 18 óra 20 perc körül egy szerb férfi egy fekete Range Roverrel jelentkezett kilépésre a Tompa közúti határátkelőhelyen. Ugyanakkor a férfi nem jutott ennél tovább, mivel a rendőrök megállították a sofőrt és leellenőrizték az autót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt állították meg a férfit

Hamis alvázszámmal bukott le

Az egyenruhások az ellenőrzés során észrevették, hogy a sofőr osztrák forgalmi engedélyében szereplő alvázszám nem egyezik a kocsin található számsorral, sőt még az autó típusmatricája sem volt eredeti, azt kicserélték.

Kapcsolódó

Olasz hatóságok körözték az autót

A rendőri intézkedés során kiderült az is, hogy a szerb férfi autója miatt az olasz hatóságok már korábban körözést adtak ki lopás miatt. Ennél fogva a rendőrök lefoglalták a lopott, fekete Range Rovert.

Hamis alvázszám miatt indult eljárás

Visszaélés miatt kihallgatták

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság rendőrei egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki a 38 éves szerb férfit. A gyanúsított sofőr egyelőre szabadlábon védekezhet.

Ez is érdekelhet

Felvették a kapcsolatot az olaszokkal

A lopott Range Rover ügyében az Országos Rendőr-főkapitányság Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Sirene Irodája felvette a kapcsolatot a jármű körözését elrendelő, olasz hatósággal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A körözött Range Rover – Forrás: Police.hu