Olasz hatóságok körözték azt az autót, amely tegnap este került elő egy traileren, a Hajdú-Bihar megyei határátkelőhelyen. A magyar rendőrök a drága autót lefoglalták.

Kamionnal szállították a Jaguárt

Egy autókat szállító, román hatósági jelzésű kamion hagyta volna el az országot 2021. január 24-én, 8 óra körül, viszont a rendőrök megállították. A kamionos a Hajdú-Bihar megyei határátkelőhelyen, Nagykerekinél próbált meg áthaladni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagykerekinél akart átmenni

Igazoltatták a kamionost

Miután az egyenruhások megállították a járművet, ellenőrizték a sofőrt és a kamiont is, és a traileren megláttak egy nagy értékű, fehér Jaguárt. Mint megállapították a magyar rendőrök, a drága autót lopás miatt körözték az olasz hatóságok.

Így nézett ki az értékes Jaguár

Előállították a kamionost

A körözött Jaguár meglelését követően a rendőrök előállították a kamion sofőrjét, az értékes autót pedig lefoglalták.

Hétvégén történt

Szombaton írtunk róla, hogy Mezőkövesden egy férfi nyitva felejtette az autóját, és ellopták belőle a pénztárcáját, benne minden személyes iratával együtt. A rendőrök gyorsan intézkedtek és hamar elfogták a tolvajt, de ez köszönhető volt annak is, hogy a sértettnek volt egy rendőr ismerőse.

Hívta a rendőr ismerőst

Miután a férfi észlelte a lopást, azonnal felhívta egy rendőr ismerősét, aki a szabadnapja ellenére nem teketóriázott sokat, gyorsan a kocsijába pattant és felvette a barátját, hogy megkeressék a tolvajt.

Biztonsági kamera buktatta le

A férfi elmondta a rendőrnek út közben, hogy sikerült egy biztonsági kamera felvételét visszanéznie, amin látható volt egy magas férfi az autója körül. A megjelölt üzlet közelében az egyenruhások találkoztak, majd a közelben egy a korábbi személyleírással megegyező férfit és a vele lévő nőt megállították és igazoltatták.

Ők voltak azok

A páros elszámoltatása során a férfi rögtön beismerte, hogy ő lopta el a férfi pénztárcáját, a készpénzből pedig azonnal be is vásároltak az élettársával. Mivel a nő tudott arról, hogy lopott pénzből vásárolnak, így őt is kihallgatták a rendőrök. A párossal szemben lopás vétség és más bűncselekmények miatt indult eljárás a Mezőkövesdi Rendőrkapitányságon. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A körözött Jaguár – Forrás: Police.hu