Valósággal úszik a tudatmódosítókban a körömi drogterjesztők miatt egy borsodi falu, azonban a helyiek nem tudnak kellőképpen fellépni a probléma ellen. Egy családi vita során egy apa még meg is szúrta a kábítószerre pénzt kérő fiát, Olivért, aki életveszélyes sérülésekkel került kórházba – az ő életét ugyan sikerült megmenteni, de a bika nevű drog tovább szedi az áldozatait.

Tönkretette a családot a bika

Korábban a Kékvillogón is írtunk róla, hogy megjelent hazánkban a bika elnevezésű dizájnerdrog, amely országszerte már több tucat ember halálát okozta. Éva és Tibor, akik a fiúkat várják haza a kórházból, szintén sokat szenvedtek a bikától: három évvel ezelőtt fiuk, Olivér belemerült a dizájnerdrogok világába, a szer hatására pedig egyre gyakrabban vált agresszívé saját szeretteivel – írja a Bors. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elindult a lejtőn

A fiú szerhasználata egyre súlyosabbá vált, amit a szülei nem néztek tétlenül, és megpróbáltak Olivérrel többször is beszélni, de ő nem hagyta magát. Az erős drog miatt Olivérnél elvonási tünetek jelentkeztek, amelyek hatására a fiú már meg sem hallotta aggódó szüleit.

Nem akarták, hogy fiuk zombi legyen

Olivér mindkét szülője dolgozik, édesanyja a helyi önkormányzat takarítójaként, édesapja pedig több helyen is végez munkát, hogy biztosítsa a család jövedelmét. Teljesen érthető, ha az édesapa nem arra akarta szánni a család pénzét, hogy abból a fiuk az öntudatlanságig drogozza magát a bikával.

Ismét pénzt kért a szüleitől

Egyik nap Olivér ismét azzal állított apja elé, hogy pénzt kérjen tőle bikára, azonban Tibor nem bírta tovább ezt az állapotot. Veszekedni kezdtek, a vitájuk során pedig az apa kezébe egy kés került, és bekövetkezett a szúrás. A késelés miatt az apát életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsítják, a fiú pedig súlyos sérülésekkel kórházba került.

Tudják, kik a dílerek, de tehetetlenek

A lap megkereste Olivér húgát aki elmondta, hogy jól tudják, kik terjesztik a településen az új pszichoaktív szereket, de a hatóságok nem tudnak velük mit csinálni. A lány szerint nagyon jó lenne, ha eltűnnének a környékről ezek az emberek: “ők jól élnek a kuncsaftjaikból, és nem érdekli őket, hogy mások életét tönkreteszik” – fogalmazott, majd hozzátette, hogy reméli, a testvére tanult az esetből, mert egy hajszálon múlt az élete. A fiút jelenleg is kórházban kezelik.

Tudnak a családi drámáról

A borsodi Köröm községben mindenki hallott Olivérék drámájáról, de mint kiderült, ennél sokkal nagyobb problémák is vannak a térségben. Egy fiatal férfi a neve elhallgatását kérve úgy nyilatkozott, hogy azok az emberek, akik terjesztik a bikát, semmitől sem riadnak vissza. “Legyen annyi elég, hogy azért nem nyilatkozom bővebben, mert nem szeretnék veszélybe kerülni. Ha beszélek, össze-vissza vernek!” – sújtott le a férfi, aki ezt kiegészítette azzal, hogy nem Olivérék családjától fél, mert ők becsületesek, hanem azoktól, akiktől a fiú beszerzi a kábítószert.

Sok szegény él olcsó drogokkal

Egy idősebb asszony arról beszélt, hogy a szegénysoron nagyon sok fiatal él ezekkel az olcsó dizájnerdrogokkal. A nő szerint a fiatalok nem is tudják, hogy mit szívnak, csak ki akarják ütni magukat. “Csapatostul, mint egy felbőszült horda rontanak végig az utcákon és kövekkel dobálják az ablakokat, kocsikat” – mondta a nő, aki arról is mesélt, hogy a drogos banda még egy kismacskát is összevert a múltkor, de szólni persze senki sem mert, a helyi rendőrök pedig nem tudnak mit tenni.

Céltalanság állhat a drogprobléma mögött

A Bors egy óvoda előtt néhány apát is megszólított, hogy mondják el a véleményüket a droghelyzettel kapcsolatban. Egy férfi szerint nagy baj, ha a fiatalok céltalanul élnek, mert szerinte akkor kapnak rá a tiltott szerekre. “Vannak, akik a szüleik kifejezett hozzájárulásával tépnek be rendszeresen! Vagy még rosszabb! Együtt szívnak a szüleikkel. Annyiban merül ki a családi életük, hogy megveszik a 300 forintos növénydarálékot, és együtt révülnek!” – fogalmazott a férfi.

Percek alatt beszerezhető

Az iskola közelében egy fiatal csoport arról beszélt, hogy percek alatt be lehet szerezni a brutális dizájnerdrogot. “Egy telefonhívás is elég, és máris mehetünk vásárolni!” – magyarázza az egyikük, egy 14 éves fiú, aki hozzáteszi, van, hogy őket kérik meg, hogy vigyenek el egy csomagot a szomszéd faluba, az útért cserébe pedig kapnak ingyen egy adagot. A srácok azt mondják, ezzel jól járnak, mert amúgy se sietnének haza: az otthonukban nincs fűtés, se kaja, de ha be vannak szívva, akkor egészen máshogy látják a világot, egyszerűen el vannak lazulva.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a “Bika” nevű drogtól elkábult fiatalok – Forrás: police.hu