Taxis tett bejelentést a rendőrségre, miszerint az egyik kollégáját az egyik fuvarja során két utasa megtámadta és elvették tőle a pénzét. A rendőrök gyorsan intézkedtek az ügyben és néhány órán belül elfogták a feltételezett elkövetőket, akikről kiderült, egy testvérpárt alkotnak.

Taxis hívta fel a rendőrséget

Egy mosonmagyaróvári taxis tett bejelentést a rendőrség vonalán 2021. január 23-án, 21 óra 56 perckor az ügyben, hogy egy munkatársát két ismeretlen bántalmazta és ellopták tőle a pénzét. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ehhez a lakótelephez hívták ki a taxist

Felvette az utasokat a férfi

Az 55 éves sértett elmondta a rendőröknek, hogy a mosonmagyaróvári Manninger lakótelephez hívták ki egy fuvarra, ahol egy férfit és egy nőt fel is vett. Az utasokat felvette a taxis, és el is indultak a célirány felé, azonban a testvérpár út közben mindig megváltoztatta a célállomást.

Elege lett a taxisnak

A sértett megelégelte, hogy az utasai mindig megváltoztatják az irányt, ezért megállt, és közölte velük, hogy ha nem tudják, merre akarnak menni, akkor nem viszi őket tovább. Ekkor történt meg a baj.

Kiszálltak az autóból

Miután a taxis lehordta a testvérpárt, a férfi utas kiszállt, és a vezető oldali ajtóhoz ment, majd egy hirtelen mozdulattal felrántotta azt, és az oldalsó rekeszből kivette a taxis pénztárcáját és a mobilját, amelyet ki is dobott az úttestre. A sofőr ekkor kiszállt, és megpróbálta visszavenni a tárcáját, dulakodni kezdett a férfival.

Kiszállt a nő is

A férfiak dulakodását látva a női utas is kiszállt az autóból és testvére segítségére sietett. A nő hátulról lefogta a taxist, több helyen megkarmolta az arcát, majd mindkét elkövető elszaladt a helyszínről.

Ezen az ülésen ült az egyik támadó

Beazonosították a tolvajokat

A bejelentést követően a rendőrök gyors adatgyűjtésbe kezdtek a helyszínen, mely eredményéül sikerült is beazonosítaniuk az elkövetőket, a 29 éves P. Attila Zoltánt, illetve testvérét, a 25 éves P. Ágnes Enikőt. Mivel az egyenruhásoknak már ismerős volt korábbról a testvérpár, tudták, hol keressék őket.

Néhány órán belül elfogták őket

A rendőrök a gyors intézkedésnek köszönhetően már a hajnali órákban elfogták az elkövetőket, akiket a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra elő is állítottak. A testvérpár őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, majd rablás bűntette miatt előállították őket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: A taxis autója – Forrás: Police.hu