Szabadnapos rendőrt értesített egy sértett, akinek nyitva hagyott autójából ellopták pénztárcáját, benne személyes iratival és készpénzével Mezőkövesden.

Nyitott autóból loptak

Rövid időn belül azonosították és elfogták azt a helyi férfit, aki Mezőkövesden egy pár percre nyitva felejtett autóból elemelt egy pénztárcát 2021. január 21-én 18 óra előtt. A Kékvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Egy rendőr ismerősét hívta

A sértett amint észlelte a lopást egy rendőr ismerősét hívta fel. A férfi elmondta a szabadnapos nyomozónak a történteket, majd éppen a beszélgetés során érkezett telefonjára üzenet egy sikertelen tranzakcióról, amit a lopott bankkártyával egy közeli dohányboltban kezdeményeztek. Kollégánk, Juhász Tibor r. főtörzsőrmester azonnal ismerőse segítségére sietett, autójával felvette a sértettet és szolgálatban lévő társainak értesítésével az üzlethez indultak, írja a Police.

FRISS! Közel kétmillió forintot csaltak ki unokázós csalók egy idős férfitól Győrben, így vezették meg a a bácsit

Biztonsági kamera felvette a tolvajt

A sértett elmondta a rendőrség munkatársának azt is az utazás során, hogy sikerült egy biztonsági kamera felvételt visszanéznie, amin egy különösen magas férfit látott autója körül. A megjelölt bolt közelében a rendőrök találkoztak, majd a közelben egy, a korábbi személyleírással megegyező férfit és a vele lévő nőt igazoltattak.

Beismerték a tettüket

A párosnál egy nagy szatyor holmi volt. Az elszámoltatás során a férfi rögtön beismerte, hogy a lopott pénztárcában lévő készpénzt vásárolták el élettársával. Tekintettel arra, hogy a nő tudott arról, hogy lopott pénzből vásárolnak és lopásból származó bankkártyával próbáltak tranzakciót kezdeményezni így őt is gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Az iratokat elégették

Az iratok vonatkozásában a férfi gyanúsítotti kihallgatása során elmondta, hogy azokat élettársával közösen elégették.

Ez is érdekelhet: Kriptovalutával fizető, a darkneten üzletelő drogkereskedőre csaptak le a rendőrök Győrben

Eljárás indult

A Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lopás vétség és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a gyanúsítottakkal szemben. A Kékvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva tudod elérni.

Kiemelt kép: Police