Vádat emelt a Kecskeméti Járási Ügyészség az ellen a tavaly szeptemberben szabadult férfi ellen, aki magát mentősnek kiadva szállt meg különböző szállodákban. Mint kiderült, a kecskeméti csaló összesen tíz szállodát károsított meg, úgy, hogy ezekről a helyekről mindig fizetés nélkül távozott – a vádirat szerint a férfi rendszeresen magával vitte a hotelekbe a barátnőjét is.

Csalás a vád

Az ügyészség többrendbeli üzletszerű csalás és lopás miatt emelt vádat a férfi ellen, aki 2018 júliusa és 2019 januárja között egy kecskeméti benzinkúton, továbbá kilenc kecskeméti és egy lakiteleki szállodában követett el csalásokatírja a 24.hu. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így verte át a szállodákat

Amint azt a vádirat megállapítja, a 28 éves férfi úgy kereste meg a szállodákat, hogy mentősnek adta ki magát, pedig soha életében nem dolgozott a mentőszolgálatnál. A csaló egy internetes oldalon foglalta le a szállásokat, azonban a helyekről minden alkalommal a foglalás lejárta előtt, fizetés nélkül távozott.

FIGYELEM! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Barátnőjével járta a hoteleket

Schmidt Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője a híroldal megkeresésére elmondta, hogy a férfi érzelmi viszonyban állt egy nővel, akit rendszeresen magával vitt a szállodákba. A szóvivő ezt kiegészítette azzal, hogy a férfi már beismerte a bűnösségét a büntetőeljárás során.

Benzinkúton sem fizetett

A csaló férfi egy kecskeméti benzinkúton is elkövetett két csalást, összesen 5500 forint értékben. Az első alkalommal a férfi tankolás után elhajtott, és az üzemanyagárát már a tankolás kezdetekor sem akarta kifizetni. A második esetnél a férfi még egy kis nassolnivalót és egy kis üdítőt is magához vett, de természetesen ezekért sem fizetett. Ezt követően a férfi otthagyta a személyi igazolványát a kúton biztosítékként, hogy majd később fizet, azonban a benzinkutas hiába várta a férfi érkezését, az sosem tért vissza. A benzinkútnak végül a férfi édesanyja fizette meg a károkat.

Tíz szállodát vert át

A csaló ezen kívül 2018 novembere és 2019 januárja között szállodákat vert át a fent említett trükkjével: a férfi egy lopott mentőskabátban, magát mentősnek kiadva követte el a bűncselekményeket. Ugyanakkor az csak most derült ki, hogy a férfi a kilenc kecskeméti és egy lakiteleki szállodát az egyik nőismerősével látogatta meg. A csaló a bűncselekményei előtt már a recepciónál tudta, hogy nem fog fizetni a szállásért, azonban erről a barátnő semmit sem tudott.

Ez volt a módszere

A csaló férfi nem foglalkozott sokat a bűnei elkövetésének tervezésével, ugyanis roppant egyszerű módszerrel verte át a szállodákat. Amikor elérkezett a távozás ideje a férfi rendszeresen azzal lépett oda a recepcióhoz, hogy a bankkártyájával fedezethiány miatt nem tud fizetni, ezért azt mondta a recepciósnak, hogy gyorsan kiszalad a másik kártyájáért. Csakhogy a férfi fizetés helyett inkább kereket oldott, és indult is tovább a következő hotelbe.

Ennyit csalt el

A 28 éves férfi a csalásaival 374 ezer forintos kárt okozott a szállodáknak, a legkisebb kárösszeg 750, míg a legmagasabb 116.000 forint volt. Az ügyészség azt is megállapította, hogy a férfi két helyről lopott is: ágyneműket, poharat, evőeszközöket vitt magával, de az egyik hotel folyosójáról két akvarell festményt is lefeszített a falról. A lopásokkal a férfi összesen 35 ezer forint kárt okozott. A csalásokkal és lopásokkal okozott teljes kárt részben a férfi, részben pedig az édesanyja fizette ki.

Eljárást indítottak a férfi ellen

A gyulai rendőrök előállították a férfit a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol ki is hallgatták. Ezt követően Békéscsabára vitték, ahol a csalással és lopással gyanúsított férfit őrizetbe vették, az iratokat pedig megküldték az ügyészségnek. A vádhatóság többrendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás és lopás miatt emelt vádat a férfi ellen.

Így fogták el a rendőrök a férfit

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: YouTube