A rendőrség jelentése szerint egy maszkot viselő férfi lőfegyverrel rabolt ki egy üzletet Székesfehérváron. A rablás úgy zajlott, mint a filmekben, az elkövető besétált a fegyverrel a kezében az üzletbe, földre parancsolta az ott lévőket, majd a széf kinyitását kérte – a rablás során a férfi használta is a fegyverét.

Autószaküzletbe ment rabolni

A rendőrség információi szerint 2021. január 25-én, reggel egy maszkot viselő férfi érkezett meg egy székesfehérvári Zámolyi úton lévő autóalkatrész-szaküzlet parkolójába. A Fehérvár Televízió helyszínen tartózkodó riportere úgy tudja, hogy a férfi erős testalkatú, fekete ruhás volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a rablás

Fegyverrel indult rabolni

A nyomozás adatai szerint a maszkot viselő férfi egy autójából épp kiszálló férfihez lépett oda, majd a gyanú szerint elővette a gázpisztolyát, azt a férfinak szegezte, és az üzletbe kísérte a férfit.

Mint a legdurvább akciófilmekben

Miután a férfi belépett az áldozatával az üzletbe, felszólította a bent lévőket, hogy vonuljanak az eladótérbe és feküdjenek le a földre. Ezt követően a rabló a széf kinyitását kérte az üzlet vezetőjétől.

Lőtt is a fegyverrel

Miközben a szerencsétlen üzletvezető a széffel bajlódott, a támadó a nála lévő fegyverrel lövést adott le. Ezután az egyik alkalmazott több ezer forintot – az fmc.hu úgy tudja, 10-15 ezer forintot – adott át a rablónak, aki a sértettet az autójába kényszerítette, hogy majd azzal távozzanak.

Iszonyatos sebességgel hajtott el

Az egyik szemtanú szerint a meneküléshez használt Peugeot nagy sebességgel közlekedett a Felsővárosban. Ők akkor ütköztek majdnem össze az autóval, amikor a gyerekkel épp óvodába tartottak.

El tudott menekülni

Az üzletvezető túszul ejtését követően a sértett megállásra szólította fel a sofőrt. A rabló végül azt mondta a sértettnek, hogy a Vajdasoron álljanak meg. Ekkor az üzletvezető kiszállt a járműből és az autó kulcsait magánál tartva gyalog elmenekült a támadó elől. A rabló pedig a kulcsok nélkül nem tudta folytatni a menekülést, ezért ő is inkább gyalog menekült tovább. A bűncselekmény során szerencsére senki nem sérült meg.

Eljárás indult a támadó ellen

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a lövöldöző férfi ellen fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt indított eljárást. Ezen kívül a rendőrök a bűncselekménnyel összefüggésben két férfit állítottak elő, akiknek az elszámoltatása jelenleg is folyamatban van. A rablás helyszínére a TEK is megérkezett, a környéket kutyákkal vizsgálják át.

Még mindig tart a nyomozás

A nyomozók a helyszínen szemlét tartottak, és a szükséges bizonyítékok beszerzése érdekében adatokat, információkat gyűjtenek és tanúkat hallgatnak ki.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Fegyveres rablás Székesfehérváron – Forrás: Deltahirek.hu