Az ügyészség három nővel szemben emelt vádat Zala megyében, miután a nők nem engedték távozni egyik kolléganőjüket egy megbeszélésről. A vádlott nők egészen addig tartották maguknál a szerencsétlen munkatársukat, amíg az nem írta meg a felmondását.

Beszélgetésen vettek részt

A Zala Megyei Főügyészség szóvivője, Pirger Csaba elmondta, hogy az eset egy egyházi misszió zalaegerszegi irodájában történt, ahol 2020 szeptemberében 18-an vettek részt egy megbeszélésen. A beszélgetésen ott volt a szervezet zalai vezetőnője és a későbbi sértett, egy nagykanizsai házi gondozó – írja az Index. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nagykanizsai nőt kényszerítettek felmondása megírására

Vita alakult ki

A megbeszélés során a vezetőnő és a sértett között szóváltás alakult ki, amelyből vita lett, és az odáig fajult, hogy a vezető megmondta a beosztottjának, hogy nem akar vele többé együtt dolgozni, és felszólította, hogy írja meg a felmondását.

Nem akarta megírni

A nagykanizsai nő kezdetben azt mondta, hogy majd másnap behozza a kért felmondását. Ugyanakkor később már postai úton akarta elküldeni azt, végül pedig már távozni akart. Kolléganői közül ekkor többen is felkiáltottak, hogy ne hagyják kimenni a munkatársukat az irodából, majd ketten el is állták a nő elől az ajtót.

Feltétlenül kellett nekik a felmondása

Ezek után az ajtóhoz lépett egy harmadik nő is – aki nem mellesleg az ügy elsőrendű vádlottja –, majd megmondta a nőnek, hogy addig nem engedik ki, amíg meg nem írja a felmondását. Ezt követően megpróbálta eltolni az ajtó elől a gondozónőt, azonban nőnek sikerült kiszabadítania a kezét a szorításból.

Megírta a felmondását

Mivel a nő látta, hogy hiábavaló a próbálkozása, végül megírta a kolléganőinek a kért iratot, hogy kéri munkaviszonyának a közös megegyezésen alapuló megszüntetését. Ezek után már engedték távozni a nőt.

Megsérült

A dulakodás és a bántalmazás során a nő bal karja csúnyán megsérült, azon véraláfutás keletkezett. A sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Ez is érdekelhet

Ezzel vádolja a nőket az ügyészség

A Zalaegerszegi Járási Ügyészség mindhárom erőszakoskodó nővel szemben személyi szabadság megsértésének bűntette miatt, míg egyikükkel szemben pedig testi sértés vétsége miatt emelt vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke