A Debreceni Járásbíróság 2021. január 21-én már az előkészítő ülésen ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 3850 alkalommal hívta fel barátját és annak családját féltékenységből és haragból. A gyors ítélethozatal azért is történhetett meg, mert a 23 éves férfi beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, és ezt az ügyészség is tudomásul vette.

Csaknem 4000 zaklató hívás

A 23 éves fiatalember 2017-ben ismerkedett meg barátjával, akivel igazán jóba lettek. Később azonban a vádlott jelezte a férinak, hogy ő többet érez iránta egy egyszerű haveri kapcsolatnál. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Visszautasította a közeledést

A fiatal férfi barátja visszautasította a barátja közeledését, sőt 2018 áprilisában minden kapcsolatot megszakított az ismerősével. Csakhogy ez nem állt útjába a szerelmes férfinak, aki ezt követően elkezdte hívogatni a barátját.

Folytatta a hívogatást

Miután a férfi látta, hogy az egyszeri hívogatásaival nem nagyon jut eredményre, ezért több általa használt telefonról is megkezdte a zaklatást: folyamatosan hívta a barátját és annak családját is. A féltékenységből és haragból jövő hívásokkal a férfi beavatkozott a sértett magánéletébe, mindennapi életvitelét pedig tönkretette a szándékos és kitartó hívásaival.

Így hívhatta fel 3850-szer az ismerősét

A férfi a 2018 áprilisa és júliusa között tartó zaklatása során összesen 3850 alkalommal hívta fel az öt sértettet. Ezen felül a vádlott többször is átirányította a sértettek telefonszámára érkező hívásokat a saját hívószámára. A hívásátirányításokat a vádlott telefonos ügyfélszolgálaton keresztül, a szolgáltatónál felmerült „adminisztrációs hiba” miatt tudta eredményesen kezdeményezni.

Zaklatással vádolják

A közel 4000 telefont intéző, büntetlen előéletű férfit 5 rendbeli zaklatás vétségében mondta ki bűnösnek a bíróság. Emiatt vele szemben 168.000 forint pénzbüntetést és 150 óra közérdekű munka büntetést is kiszabtak.

Jogerős az ítélet

Ugyan a férfinak csak most tartották az előkészítő ülését, az eljárást mégis lezárják, mivel a bíróság ítélete jogerőre emelkedett. Ezt mind az ügyész, mind a vádlott tudomásul vette.

Múlt héten egy budapesti igazgatóhelyettesnek volt a tárgyalása

Korábban a Kékvillogón is beszámoltunk róla, hogy egy budapesti igazgatóhelyettes szexuális kapcsolatot létesített néhány fiú diákjával. Sz. Szilveszter 2012 júniusától egészen 2017 januárjáig közeledett a diákok felé, akiknek szexuális tartamú üzeneteket is küldözgetett.

Tanulmányúton zaklatta egyik diákját

A tárgyalássorozat egyik alkalmával az egyik fiú elmesélte, hogy egy tanulmányi kiránduláson a tanára zaklatni kezdte őt, majd meg is fogdosta a combját. A diák elmesélte, hogy nem látott kiutat a tanára zaklatása elől, ezért beleegyezett abba, hogy a tanára orálisan kielégítse őt, azzal a feltétellel, ha utána békén hagyja.

Más fiúkat is zaklatott

Sz. Szilveszter tárgyalásain nagyon durva vallomásokat tettek a diákjai: az egyikük például elmondta, hogy többször is lefeküdt a tanárral, azonban ezt az igazgatóhelyettes tagadta. Abban az esetben, ha harmadfokon nem hagyják helyben a védő indítványát, akkor a kiskorúakhoz szexuálisan közelítő igazgatóhelyettes 4 év 3 hónap börtönbüntetést, 5 év közügyektől való eltiltást, valamint végleges eltiltást kaphat a gyerekneveléstől. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Telefonos zaklatás – Forrás: Pixabay