Győr belvárosában történt áprilisban az a szörnyű baleset, amely során egy gyalogos életét vesztette, miután egy figyelmetlen buszsofőr elütött egy járókelőt.

Az előzményekről

A vádlott idén áprilisban Győr belvárosában haladt egy autóbusszal. A fedélzeten nem voltak utasok, amikor megtörtént a baj. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Megállt, hogy elengedje a tűzoltóautót

Egy szirénázó tűzoltóautó miatt megállt egy kereszteződésben a 34 éves buszsofőr. Időközben a lámpa sárgára, majd pirosra váltott. Mivel a sofőr továbbra is a tűzoltóautót nézte, így nem vette észre, hogy a lámpa tilosra váltott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ezek is érdekelhetnek!

Piroson kezdte meg a kanyarodást a busz

A buszsofőr a pirosra váltó lámpa ellenére megkezdte a jobbra kanyarodást. Egy 73 éves nő néhány másodperccel azelőtt, hogy zöldre váltott volna a gyalogátkelő lámpája, elkezdett átmenni a zebrán.

Későn vette észre a bajt a buszsofőr

Amikor észlelte a bajt a buszsofőr, már késő volt. A fékbe taposott, de a balesetet már nem tudta elkerülni. A busz 34-37 km/h-s sebességgel találta el a járókelőt.

Métereket repült a gyalogos

Bár viszonylag alacsony sebességnél történt az ütközés, mégis tragikus kimenetele lett a balesetnek. A gyalogos több tíz métert repült. Sérülései olyan súlyosak voltak, hogy a helyszínen elhunyt.

Itt történt a baleset

Vádat emeltek a buszsofőr ellen

A Győri Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a buszsofőr ellen.

Ilyen büntetésre számíthat

Próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetést, valamint közúti járművezetéstől való eltiltást kezdeményeztek a 34 éves sofőr ellen. A döntést a Győri Járásbíróság fogja várhatóan meghozni.

Kiskunhalasnál is gyalogost gázoltak

Október elején az 53-as számú főút 51-es kilométerénél gázolt el egy személyautó egy gyalogost. Az út szélén sétáló 89 éves asszony a helyszínen életét vesztette. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay