Elgázolt egy személyautó egy gyalogost az 53-as számú főúton. A jelenlegi információink szerint 2022. október 5-én 19 óra 12 perc körül az 53-ös számú főút 51-es kilométerénél, Kiskunhalas külterületén haladt egy személyautó, ami elütött egy út szélén sétáló 89 éves asszonyt. A gyalogos a helyszínen életét vesztette.

Vizsgálják a körülményeket

Az érintett szakaszon forgalomkorlátozásra kell számítani. A baleset körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság vizsgálja. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset:

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Budapesten is baleset történt

A rendőrök a Nagykőrösi utat lezárták, a forgalmat a Saláta utcába terelik. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. október 5-én 13 óra 26 perc körül a Budapest, 18. kerületi Nagykőrösi út és Ár utca kereszteződésében eddig tisztázatlan körülmények között egy tehergépkocsi egy kerékpárossal ütközött.

Kórházba vitték a gyereket

A kerékpárral közlekedő 12 éves gyermeket a mentők súlyos sérülésekkel vitték kórházba, írta közleményében a police.hu.

Komáromban egy kamion gyulladt ki

Komáromban, a 88-as kilométerszelvénynél egy kamion kigyulladt. Lovakat szállító kamion vezetőfülkéje gyulladt ki október 5-én délután az 1-es út 88-as kilométerszelvényénél, derült ki a rendőrség közléséből.

Pár napja Pest megyében gázoltak halálra egy 29 éves nőt

Itt, a Kékvillogó oldalán is megírtuk, hogy elgázoltak egy gyalogost a Pest megyei Bagon. A tragédiában egy 29 éves nő vesztette életét.

A helyszínen meghalt

Egy személyautó közlekedett 2022. szeptember 29-én 5 óra magasságában Bag, Szent Imre utcában, amikor elütött egy előtte, nem kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó helybéli, 29 éves nőt- a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Pár napja a HÉV gázolt el egy gyalogos fiatalt

Amint azt a Kékvillogó is megírta pár nappal ezelőtt elgázolt a HÉV egy 16 éves fiatal fiút Pomázon. A fiú át akart kelni a síneken, azonban az érkező szerelvényt se nem látta, se nem hallotta, a szemtanúk elmondása szerint fel sem nézett, zenét hallgatva teljesen kizárta a külvilágot.

Életveszélyesen megsérült

Ahogy arról portálunk is beszámolt a fiatalt a H5-ös HÉV ütötte el, szeptember 15-én. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Fülhallgatóval közlekedett

Az eset után egy pomázi lakosság Facebook-csoportban azt írta az egyik szemtanú: „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta”

A csípője is eltört

A rendőrség később azt közölte, hogy egy 16 éves kamaszfiút gázolt el a HÉV, aki a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csipősérülést szenvedett.

Megműtötték

Egy szintén pomázi emberek számára létrehozott Facebook-csoportban azt írták a fiút azóta megműtötték, úgy tudni az operáció jól sikerült. Az eset kapcsán a tanúk egybehangzóan állították, hogy a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót, amikor a Budakalász felől érkező HÉV elgázolta.

Nem tudta elkerülni

A szerelvény már képtelen volt elkerülni az ütközött, a 8 másodperc alatt állóra fékezett vonat elütötte és maga alá gyűrte a fiatal fiút.

Szabálysértési eljárás

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna.

Ezt kéri a rendőrség

A rendőrség nagyobb odafigyelést és óvatosságot kér a közlekedésben! A külső zajok kizárása, az egyes érzékszervek tompítása lassítja a reakcióidőt. Közlekedni nem megszokásból, emlékezetből kell, hanem odafigyelve az állandó változókra és a közlekedés többi résztvevőjére – hangsúlyozzák a közleményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels