Elgázoltak egy gyalogost a Pest megyei Bagon. A tragédiában egy 29 éves nő vesztette életét, számolt be róla honlapján a rendőrség.

A helyszínen meghalt

Egy személyautó közlekedett 2022. szeptember 29-én 5 óra magasságában Bag, Szent Imre utcában, amikor elütött egy előtte, nem kijelölt gyalogos-átkelőhelyen átkelni szándékozó helybéli, 29 éves nőt- a helyszínen belehalt sérüléseibe.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vizsgálják a körülményeket

A Gödöllői Rendőrőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár napja a HÉV gázolt el egy gyalogos fiatalt

Amint azt a Kékvillogó is megírta pár nappal ezelőtt elgázolt a HÉV egy 16 éves fiatal fiút Pomázon. A fiú át akart kelni a síneken, azonban az érkező szerelvényt se nem látta, se nem hallotta, a szemtanúk elmondása szerint fel sem nézett, zenét hallgatva teljesen kizárta a külvilágot.

Életveszélyesen megsérült

Ahogy arról portálunk is beszámolt a fiatalt a H5-ös HÉV ütötte el, szeptember 15-én. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Fülhallgatóval közlekedett

Az eset után egy pomázi lakosság Facebook-csoportban azt írta az egyik szemtanú: „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta”

A csípője is eltört

A rendőrség később azt közölte, hogy egy 16 éves kamaszfiút gázolt el a HÉV, aki a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csipősérülést szenvedett.

Megműtötték

Egy szintén pomázi emberek számára létrehozott Facebook-csoportban azt írták a fiút azóta megműtötték, úgy tudni az operáció jól sikerült. Az eset kapcsán a tanúk egybehangzóan állították, hogy a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót, amikor a Budakalász felől érkező HÉV elgázolta.

Nem tudta elkerülni

A szerelvény már képtelen volt elkerülni az ütközött, a 8 másodperc alatt állóra fékezett vonat elütötte és maga alá gyűrte a fiatal fiút.

Szabálysértési eljárás

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna.

Ezt kéri a rendőrség

A rendőrség nagyobb odafigyelést és óvatosságot kér a közlekedésben! A külső zajok kizárása, az egyes érzékszervek tompítása lassítja a reakcióidőt. Közlekedni nem megszokásból, emlékezetből kell, hanem odafigyelve az állandó változókra és a közlekedés többi résztvevőjére – hangsúlyozzák a közleményben. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció