41,5 fokos volt a testhőmérséklete annak a kislánynak, akit a buszsofőr a járműben felejtett júniusban. Az óvodás kislány majdnem 8 órán át volt a tűző napon álló buszban. A mentősök egy órát küzdöttek érte, hogy szállítható állapotba legyen, mindent megtettek az orvosok, ennek ellenére nem sikerült megmenteni az életét. A tragédiának mai napig nincs felelőse.

Óvodabuszban felejtették a gyereket

Június 7-én felfoghatatlan tragédia történt Tomajmonostorán: egy négyéves kislányt, Inez Flórát a tűző napon leparkolt buszban felejtette a sofőr, amikor óvodába vitte. A gyermeket csak délután találták meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el     

Meghalt a kislány

Az orvosok hiába küzdöttek napokig az életéért, a gyermek meghalt. A Tiszaderzsen élő lánykát a szülei az óvodabusz személyzetében megbízva ültették fel a járműre. A mai napig nem étik, miért nem hívta őket senki, amikor a gyermek nem érkezett meg. Ráadásul sem az óvoda, sem a helyi polgármester, sem más nem kért bocsánatot a gyászoló családtól a mai napig.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kikísérték a buszhoz

„A párom minden reggel munka előtt kikísérte Inezt a buszhoz. Ahogy felszállt a járműre, a sofőr felelt érte, hogy odaérjen az óvodába. Aznap T. István helyettesítette az állandó sofőrünket, Imre bácsit. Ő azt mondta nekem, értesítették a tomajmonostorai önkormányzatot a váltásról” – mondta a Blikknek a gyászoló apa.

Messenger üzenetet küldött az óvónő

Inezt a tragédia reggelén, 7.30-kor vette fel a busz Tiszaderzsen, hogy elvigye az óvodába, Tomajmonostorára. Az édesanyának délelőtt 10 óra körül Messengeren írt üzenetet az egyik óvónő, hogy a kislány nem érkezett meg. A mai napig nem értik a szülők, miért nem hívták fel őket, két telefonszámot is megadtak kapcsolattartásra. Az édesanyjáét és a nagymamáét.

Délután hívták az édesanyát

Csak délután 3 órakor hívták a nagymamát, miután az állandó sofőr megtalálta az ájult kislányt. A gyermeket a sofőr mögötti második sorban találták meg az ablak mellett. 41,5 Celsius-fokos volt a testhője. „Felfoghatatlan az a szenvedés, amit átélhetett. Egy órán keresztül küzdöttek azért a mentők, hogy egyáltalán szállítható állapotba kerüljön, és mentőhelikopterrel el tudják vinni a debreceni kórházba”.

Nem biztatták a szülőket

„Elkezdték hűteni a testét, próbálták pótolni a folyadékot és a lázát csillapítani. Nem biztattak bennünket. Lélegeztetőgépre került, a tüdeje és a veséje is károsodott. A következő nap egyre jobban roncsolódott az agya is. Nehezen viseltem, hogy élet-halál között látom a lányomat, aki előző nap még egészséges, boldog, kiegyensúlyozott gyerek volt” – mondta az édesapa.

Nem kértek bocsánatot

Zoltán azt mondta, mindenük Inez volt. Nincs több gyermekük és nem is lehet, mivel ő daganatos betegségben szenved. Felesége visszament dolgozni, hogy ezzel is elterelje valahogy a figyelmét a gyásztól. A szülőktől mai napig senki nem kért bocsánatot.

Nincs felelős

A szörnyűségnek mai napig nincs felelőse, a rendőrségi nyomozás még mindig tart. Zoltán azt mondta, nagyon furcsának találja, hogy az önkormányzat felelőségét senki sem vizsgálja, annak ellenére, hogy ők üzemeltetik a buszt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el     

Kiemelt kép: ebben a buszban maradt a kislány