Zala megyében rengett a föld ma reggel 9 óra 22 perckor. A földrengés epicentruma Zalakaros közelében volt.

A lakosság nem észlelte a rengést

A Richter-féle skálán 2,3-as erősségű földrengést a lakosság nem észlelte, így nem is érkezett bejelentés róla szeizmológiai obszervatóriumba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A katasztrófavédelem a Facebookon is beszámolt az esetről

Az egyik legnagyobb közösségi oldalon a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közzétett egy posztot, amelyben beszámol a földrengés tényéről.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem kaptak bejelentést károkról

Egyelőre úgy néz ki, hogy nem okozott anyagi kárt a földrengés. Legalábbis cikkünk közzétételéig a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság nem kapott ilyen jellegű bejelentést.

Ezek is érdekelhetnek!

A szeizmológiai obszervatórium szerint néhányan érezhették

Az ELKH FI Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium Facebookon található bejegyzése arra enged következtetni, hogy volt olyan erősségű a földrengés, hogy páran megérezhették azt.

Nemrég volt már egy földrengés a környéken

A korábbi hetekben két kisebb földrengés is volt Zalakaros környékén földrengés. Ezek szintén nem jártak komoly következményekkel.

A tavaszi földrengés súlyosabb volt

Április közepén Boszniát rázta meg egy földrengés éjszaka. A földrengést Magyarországról is érezni lehetett.

Akkor egy ember meg is halt

A Kövesligethy Radó szeizmológiai obszervatórium tájékoztatása szerint abban a földrengésben egy ember életét vesztette, többen pedig megsérültek.

A boszniai földrengés 6-os volt

A Bosznia-Hercegovinában történt tavaszi földrengés hét kilométeres mélységben keletkezett, a Richter-féle skálán 6-os szintű volt.

Pécsen és Komlón is megérezték

Annak elenére, hogy Bosznia-Hercegovina nem határos Magyarországgal, több hazai településen is érezték a rengést. Pécsről és Komlóról is jelentették a lakosok mindezt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: Archív