Galgagután egy életnagyságú rendőr sziluettet helyeztek ki. Messziről tényleg úgy néz ki, mintha éppen gyorshajtókra vadászna egy egyenruhás.

Makett segíti a rend fenntartását

A helyi rendőr-főkapitányság kreatív akcióval igyekszik minél hatékonyabban elérni azt Nógrád megyében, hogy az autósok betartsák a kijelölt sebességhatárokat. Galgaguta belterületén tettek ki egy ember nagyságú műanyag rendőr táblát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy valódi rendőrről mintázták

A műanyag rendőrt Pohánka Tamás címzetes rendőr törzszászlósról mintázták. A tábla megszólalásig hasonlít az egyenruhás férfira, aki a jobb láthatóság érdekében fényvisszaverő mellényt is visel.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ez az első műanyag rendőr az országban

Nógrád megyében már több életnagyságú műanyag rendőrt is kihelyeztek korábban. 2020 novemberében Karancsalján és Ságújfaluban, 2021 októberében a 2-es számú főúton, Nagyoroszi településen belül, valamint a diósjenői elágazásnál is kihelyeztek egy rendőrt ábrázoló táblát.

Videó a műanyag rendőrről

Változtatják a táblák pozícióját

Az eredetileg Ságújfaluban kihelyezett makettet Kishartyánba telepítették át, míg a karancsaljai műanyag rendőr a kerékpárút építése kapcsán újra „szolgálatba állhat”.

A szabályok betartatása a cél

A műanyag rendőrökkel természetesen nem a lakosság szórakoztatása a cél, hanem az, hogy a járművezetők óvatosabban vezessenek és tartsák be a szabályokat.

Újabb makett kihelyezése van kilátásban

A makettek jó szolgálatot tesznek a szabályok betartatása tekintetében. Ezt jelzi, hogy hamarosan újabb rendőr formájú tábla kerül kihelyezésre, a következőt Felsőtoldon fogják telepíteni.

Rendőrautóról is készült már tábla

Korábban rendőrautót mintázó táblát is helyeztek már ki. Zalában, a 76-os út mellé telepítettek ilyen makettet évekkel ezelőtt. Először megrongálták, majd el is lopták.

Hatékonynak bizonyult a módszer

Miután kitették a rendőrautó alakú táblát, nem történt egyetlen baleset sem. Közvetlenül azután, hogy ellopták, két napon belül négy közlekedési baleset is történt a 76-os főút Alsónemesapáti közelében.

Ezt kérik a rendőrök

A rendőrök azt kérik a közlekedőktől, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, hiszen csak így garantálható, hogy mindenki épségben hazaérjen a családjához. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Műanyag rendőr mellett álló rendőr – Forrás: Police.hu