Rövid időn belül vádat emeltek azzal a nagykanizsai nővel szemben, akit azzal gyanúsítanak a hatóságok, hogy megölte újszülött gyermekét 2020 májusában. Az eset akkor derült ki, amikor a Kanizsai Dorottya Kórháztól bejelentés érkezett a rendőrségre.

Kórház értesítette a rendőrséget

A csecsemő halálára akkor derült fény, amikor a nagykanizsai Kanizsai Dorottya Kórház 2020. május 21-én, reggel értesítette a rendőröket, hogy ellátásra jelentkezett náluk egy otthonában szülő nő és gyermeke. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nagykanizsán történt az eset

Otthon szült

A riasztást követően azonnal nyomozásba lendültek a rendőrök, gyors adatgyűjtésbe kezdtek, majd szemlét tartottak a nő lakásán. Megállapították, hogy 2020. május 20-án, kora este a nagykanizsai ingatlanban egy 19 éves nő megszült egy életképes gyermeket. FRISS: Megszülte, paladarabokkal letakarta, majd magára hagyta meghalni újszülött csecsemőjét a horroranya

Nem kért segítséget

A nyomozók azt is kiderítették az eljárás során, hogy a fiatal nő nem kért segítséget senkitől sem, a gyermeket nem látta el, és gondozatlanul magára hagyta. A kisbaba testhőmérséklete jelentősen lecsökkent, majd május 21-én az esti órákban életét vesztette. EZ IS ÉRDEKELHET: Enyhítést követel a pásztói csecsemőgyilkos anya: kisbabáját híd alatt szülte meg, majd végzett vele, a holttestet pedig a patakba dobta

Súlyos sérülések

A rendőrség információi szerint a nagykanizsai kórházban olyan sérüléseket is találtak a csecsemőn, amelyek súlyos, életveszélyes állapotot idéztek elő nála. BRUTÁLIS: Drogmérgezés okozta egy csecsemő halálát: gondatlan emberöléssel vádolják az anya élettársát

Elfogták

Ezután a rendőrök elfogták a 19 éves anyát, majd tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberöléssel gyanúsították meg, és kihallgatták.

Befejezték a nyomozást

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói elvégezték a nyomozás vizsgálati szakaszát, így a keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek. A vádhatóság pedig pár héten belül vádat emelhet a felelőtlen anyával szemben.

Ezt is olvasd el

Részleges beismerő vallomást tett

Takács Tivadar, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a 24.hu megkeresésére azt közölte, hogy a fiatal nő részleges beismerő vallomást tett a kihallgatása során. Ha a bíróság megállapítja a bűnösségét, akkor a nő akár hosszú évekre is börtönbe kerülhet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pixabay