Nem először szült teljesen egészséges gyermeket az a 37 éves nő, aki 2020 nyarán egy kietlen mezőn adott életet csecsemőjének, akit aztán magára hagyott meghalni. A tragédia miatt eljárás indult, a Heves Megyei Főügyészség pedig vádat emelt a letartóztatásban lévő anyával szemben.

Prostituáltként dolgozott

A vádirat szerint a halmajugrai H. Anita már kamaszkora óta prostituáltként dolgozott bel- és külföldön egyaránt. A nő a tevékenysége 20 éve alatt többször is teherbe esett, azonban a gyerekeket nem akarta megtartani. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Többször is volt abortusza

A hatóságok információi szerint a nő terhességei abortusszal vagy spontán vetéléssel végződtek, azonban született három gyermeke is, akikkel viszont egyáltalán nem foglalkozott. A gyerekek a rokonokhoz kerültek, a nő pedig anyaként nem tartotta velük a kapcsolatot.

Ismét teherbe esett

2019 őszén a prostituált nő ismét várandós lett, majd egy Heves megyei faluba költözött. Novembertől már nem ment el a kötelező orvosi vizsgálatokra és a terhesgondozásra sem.

Jött a szülés

2020. június 17-én, éjjel jelentkeztek a nőnél az első tolófájdalmak, az anya pedig – anélkül, hogy bárkinek is szólt volna – elindult az otthonából Tarnaméra határába, hogy ott egy mezőgazdasági területen tudja megszülni a gyermekét. A kisfiú kora hajnalban született meg, 2.75 kg súllyal, egészségesen.

Otthagyta

Miután világra hozta gyermekét, az anya nem látta el az újszülöttet, hanem a földön fekvő, meztelen kisbabát paladarabokkal letakarta, majd hazament. Az ellátatlanság miatt a csecsemő rövid időn belül az életét vesztette.

Kérdezték a rokonok

Amikor a nő rokonai kérdezősködni kezdtek a gyermekről, az anya azt mondta nekik, hogy egy kórház egy erre a célra rendszeresített inkubátorában helyezte el a kicsit.

Vádat emeltek

Miután kitudódott, hogy mit művelt a nő, az eset eljutott a Heves Megyei Főügyészségig, amely tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolta meg az elkövetőt. Ez a különösen súlyos bűncselekmény a törvény szerint akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Beismerte tettét

Konkoly-Thege, a Heves megyei Főügyészség szóvivője a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a nő kezdetben nem akarta beismerni a bűnösségét, hebegett-habogott, de később beismerte a bűncselekmény elkövetését. Bevallotta, hogy megszülte a kisfiút és a helyszínt is megmutatta a nyomozóknak. Arról viszont nem beszélt, hogy miért ment ki a mezőre, csak annyit mondott, hogy szülés utáni zavart állapotában hagyta ott a csecsemőt.

Börtönbe küldenék

Az ügyészség azt indítványozta a nővel szemben, hogyha a nő már az előkészítő ülésén beismeri a bűnösségét, akkor a bíróság ítélje őt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra, valamint szüntesse meg a még élő gyermekei vonatkozásában fennálló szülői felügyeleti jogát. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: Police.hu