A Somogy megyei rabló egy zebrán támadt rá egy idős nőre, és próbálta tőle elvenni a táskáját. Az eset eljutott a Kaposvári Járási Ügyészséghez, amely rablás kísérlete és más bűncselekmények miatt emelt vádat a 30 éves férfival szemben, aki az elrendelt hatósági házi karantén hatálya alatt indult el lopni és rabolni Kaposváron.

Áruházból lopott

A vádirat szerint 2020 szeptemberében a büntetett előéletű férfi egy helyi áruházból lopott el összesen 5.318 forintnyi terméket. Az élelmiszereket és kozmetikumokat a táskájába rejtette, azonban ezt észrevették a biztonsági őrök, akik vissza is vették tőle az ellopott árucikkeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kaposvári üzletből lopott

Kellett neki a pénz

Mivel az áruházban nem járt sikerrel, ezért a férfi kitervelte, hogy másnap rabolni fog. A következő napon a tolvaj úgy próbált meg pénzhez jutni, hogy Kaposvár egyik forgalmas kereszteződésében odalépett egy járdaszigeten várakozó idős nőhöz, akinek a kezéből ki akarta rántani a kézitáskáját.

Nem engedte

Kitartóan és nagy erővel húzta a férfi a nő táskáját, de az áldozat nem engedte, hogy kirabolják. Hogy megszerezze a zsákmányt, a rabló a zebra közepéig húzta a nőt, aki emiatt a földre esett. A bűncselekménynek végül az vetett véget, hogy odament hozzájuk egy járókelő, és segített az idős asszonynak.

Segítséget kért

Miután a nő kiszabadult a férfi szorításából, egy közeli áruházba ment, hogy a biztonsági személyzettől segítséget kérjen, mivel a férfi még ezután is követte őt. A biztonsági őrök ekkor értesítették a rendőrséget.

Letartóztatták

A segélyhívást követően a biztonsági szolgálat munkatársai még a rendőrök kiérkezéséig a helyszínen tartották a rablót. Miután megérkezett a segítség, a kaposvári nyomozók őrizetbe vették a férfit, akinek a letartóztatását az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

Ez is érdekelhet

Börtönt indítványoztak

Az ügyészség a vádiratában arra tett indítványt a Kaposvári Járásbíróság felé, hogy a letartóztatásban lévő, többszörös visszaesőnek számító férfival szemben szabjanak ki fegyházbüntetést és tiltsák el a közügyek gyakorlásától. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Térfigyelő kamera rögzítette a rablást

Kiemelt kép: Részlet az ügyészség videójából