A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség emelt vádat azzal a férfival szemben, akinek hanyagsága miatt amfetaminmérgezésben meghalt az élettársa 5 hónapos kisbabája. A felelőtlen férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, illetve visszaesőként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat.

Drogos anya nevelte a picit

Az ügyészségi vádirat szerint a férfi élettársa tizenéves kora óta élt kábítószerekkel, azonban a harmadik terhessége idejére felfüggesztette a szerhasználatát. Amikor a csecsemő két hónapos lett, az anya felhagyott az anyatejes táplálással, és ismét rendszeres drogfogyasztóvá vált. A nőt ezalatt a férfi látta el kábítószerrel. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Elutaztak

2018. január 18-án a páros egy Szegedhez közeli falu hoteljében szállt meg a kislánnyal együtt, ahová magukkal vitték a férfi által beszerzett amfetamint is. Ezt követően, délután 5 körül a felnőttek figyelmetlenségből olyan helyen hagyták a por állagú amfetamint, ahol a kisbaba elérte, így a drog a csecsemő szájába, majd a szervezetébe került.

Szeged közeli hotelben szálltak meg

Elaludt, majd sírva kelt fel

Ezek után a kislány elaludt, azonban pár óra múlva sírva ébredt fel, viszont ekkor – a már kábítószer hatása alatt álló kisbabát – még vissza tudták altatni. A pici édesanyja a gyermek sírását a fogzás okozta fájdalomnak vélte, majd a saját fogkrémjével bekente a kislány ínyét.

Belefulladt a drogba

A vádirat szerint az öt hónapos kislány halála valamivel éjfélt megelőzően állt be a kábítószer okozta légzési elégtelenség és az azzal összefüggő egyéb okok miatt.

Mentőt hívtak

Miután az anya és élettársa éjjel egy óra körül észlelte, hogy a csecsemő nem lélegzik, mentőt hívtak, azonban a kiérkező orvos már nem tudta megmenteni a kicsi életét, csak a halál beálltát tudta megállapítani.

Komoly vádakkal néznek szembe

Az anya ellen tavaly ősszel emeltek vádat gondatlanságból elkövetett emberölés és kábítószer-birtoklása miatt. Ekkor a nő élettársa szökésben volt, azonban őt később elfogták. A főügyészség a férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, valamint visszaesőként elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat. A férfi bűnösségéről valószínűsíthetően a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Erőszakkal akartak etetni egy kisbabát egy óvodában

Korábban a Kékvillogón is írtunk róla, hogy óvodai dolgozók erőszakkal akartak megetetni egy étkezési zavarral küzdő három és fél éves gyermeket. A kényszerített etetés miatt a kisgyerek sírva fakadt, azonban a óvodapedagógusok még ekkor sem hagyták abba az erőszakoskodást.

Közmunkával büntetnék őket

Az eset során a kisgyerek súlyos traumákat szenvedett, a viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, és sírva ment óvodába. A vádhatóság szerint az óvodai dolgozók súlyosan megszegték a kötelezettségüket, és veszélyeztették a kisgyerek egészséges fejlődését, és akár fulladást is okozhattak volna a gyereknek. A tetteikért a bíróság az ügyészségi indítványtól eltérően mindhárom terheltet 120 óra közmunkára ítélte. Az ügyészség a bűntett súlyosításáért fellebbezett. A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke