Előzetes panaszok nélkül fordult le a székről egy hallgató vizsga közben az egyik budai főiskolán. A mentősök szerint a nő életéért több mint egy órán keresztül küzdöttek, de végül sikerült megmenteni az életét.

Vizsga közben lett rosszul

Semmi előjel nélkül lett rosszul vizsga közben egy 34 éves nő az egyik budai főiskolán. A mentősök tájékoztatása szerint, a tanár és a többi hallgató azonnal abbahagyta a vizsgát, és a nő segítségére sietettek, majd megkezdték a mentésirányító irányítása alapján a hallgató vizsgálatát és újraélesztését.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Nem lélegzett

Miután a gyors vizsgálat során látták a hallgatók, hogy a nő nem lélegzik, azonnal cselekedtek. A főiskolások egyike elszaladt a közelben levő defibrillátorért, a többiek pedig egymást váltva végezték az életmentő mellkasi nyomásokat.

Kiértek a mentők is

A mentőegységek perceken belül a helyszínre értek, és hamar át is vették a nő mentését. A fiatal hallgató életéért több mint egy órán át küzdöttek.

Sikerült megmenteni

Az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre vezetett a nő mentése. A fiatal hallgatót végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.

Gyári munkások élesztették újra kolléganőjüket Gyöngyösön

Egy 50 év körüli nő már a munkakezdéskor nem érezte jól magát, később pedig egy gyöngyösi üzem öltözőjében esett össze a múlt héten a műszak végén. A munkatársai értesítették a mentőket, és a helyi elsősegélynyújtót, aki megvizsgálta a nőt és a mentésirányító instrukciói alapján azonnal újraélesztésbe kezdett, amiben kollégái is segítették.

Átvették a mentők a mentést

Percekkel később a mentősök is a helyszínre értek, majd átvették az életmentést, ami az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerre is vezetett. A mentők végül stabil állapotban szállították a nőt kórházba.

Fagyhaláltól mentettek meg egy férfit a rendőrök

Korábban a Kékvillogón is beszámoltunk róla, hogy a pilisvörösvári rendőrök egy 57 éves férfi életét mentették meg, aki ittasan feküdt a hóban. A férfira egy túrázó nő lett figyelmes, ő is értesítette a hatóságokat, akik a helyszínre érve felemelték a férfit, kocsijukhoz támogatták, beültették a fűtött rendőrautóba, pokróccal bebugyolálták, majd értesítették a mentőket, akik később kórházba vitték.

Korábban szeretkezés közben lett rosszul egy férfi

Egy Észak-alföldi faluban egy 50 év körüli férfi lett rosszul szeretkezés közben, vérkeringése minden előzetes panasz nélkül összeomlott. A nő kezdetben nem is értette, mi történik párjával, aztán amikor realizálta a bajt, megkezdte a mentésirányító utasítása alapján az életmentést. A férfihoz nem sokkal később kiérkeztek a mentők is, akik több mint egy órán keresztül harcoltak az életéért, de végül sikerült őt is megmenteniük.

Mutatjuk az OMSZ beszámolóját az iskolai mentésről

 A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mentőautó – Forrás: OMSZ/Facebook