Majdnem belehalt házastársi kötelezettségébe egy Észak-alföldi faluban élő 50 év körüli férfi. Vérkeringése minden előzetes panasz nélkül összeomlott.

Nem tudta mi történik

A férfi felesége karjaiban kötött ki, miután rosszul lett. Az asszony az első pillanatban fel sem fogta, hogy mi történik – olvasható a 24.hu oldalon.

Jól követte az instrukciókat

A nő a kezdeti rémület után összeszedte magát. Tűpontosan követte a rutinos mentésirányító minden utasítását.

Zokogott a feleség

Az asszony zokogott, amikor elkezdte férje újraélesztését. Nem sokkal később azonban segítségére siettek a riasztott mentőegységek, akik átvették tőle az életmentést.

Sikerült megmenteni

A mentők több, mint egy órán harcoltak a férfi életéért. Végül sikerült stabil állapotban kórházba szállítaniuk, ahol még további életmenő beavatkozásokat végeztek rajta.

Elsüllyedt férfi a strandon

A mostani esethez hasonló történt tavaly nyáron. Egy Szegedhez közeli szabadidőparkban szabadnapos mentődolgozók látták el a vízimentők feladatát. Az egyik nap jelezték a vízimentőnek, hogy valaki elsüllyedt a mélyvízben.

Pontos helyzetmegjelölés

A fürdőzők olyan pontosan mutatták az életmentőnek az elsüllyedt férfinak a helyzetét, hogy az életmentő azonnal megtalálta a rosszul lévő személyt.

A fürdőzők is segítettek

A mentődolgozó mentésbe a mentésbe a fürdőzőket is bevonta. A gyors és szakszerű segítségnek és az időben kiérkező egységeknek köszönhetően sikerült megmenteni a férfi életét.

Majdnem kihűlt

Az előbbiekhez hasonló különleges eset történt tavaly novemberben Pilisvörösváron. Egy 80 éves nő feküdt a vasúti töltés melletti árokban. Az asszony már majdnem kihűlt.

A Facebookon kértek segítséget

A vonatból azonban meglátta a magatehetetlenül fekvő nőt egy hallássérült lány. Visszamentek, és levideózta ő és szintén hallássérült párja az asszonyt, majd kiposztolták Facebookra a videót, és leírták, hogy merre rögzítették a képsorokat. Ez alapján találták meg a 80 éves nőt.

Kiemelt kép: illusztráció