Egy Szegedhez közeli szabadidőparkban, szabadnapos mentődolgozók látják el vízimentőként a fürdőzők védelmét. Így történt ez ma is, amikor azt jelezték a mentőápolónak, hogy egy férfi merült el a mélyvízben.

“Bajtársunk olimpikonokat megszégyenítő gyorsasággal futott végig a parton, majd úszott be a bajbajutottért, akit ekkor már maga sem látott. A fürdőzők olyan jól instruálták az életmentőt, hogy azonnal megtalálta a vízben a magatehetetlen férfit és kihúzta a partra.” – írták az Országos Mentőszolgálat oldalán.

Ezután a A rutinos szakember gyorsan megvizsgálta a beteget, akinél nem tapasztalt légzést és azonnal újraélesztésbe kezdett, amibe a fürdőzőket is bevonta. Közben a Szegedi Mentésirányítás több egységet is riasztott segítségül, akik perceken belül emelt szinten folytatták az ellátást.

Az időben megkezdett életmentésnek köszönhetően, az újraélesztett fürdőzőt végül a szentesi mentőhelikopter bajtársai stabil állapotban szállíthatták kórházba. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!

https://www.facebook.com/orszagosmentok/posts/3361742950503400

Kiemelt kép: Országos Mentőszolgálat Facebook