Két érdi és egy százhalombattai épület felrobbantásával fenyegetőzött egy férfi, aki saját maga hívta fel a segélyhívót a robbantásával kapcsolatban. A telefonáló Portyás Sándorként mutatkozott be és találkát követelt egy nőismerősével, máskülönben azzal fenyegette meg a rendőröket, felrobbantja az említett épületeket.

Robbantással fenyegetett

2021. január 31-én 13 óra 16 perckor érkezett bejelentés a 112-es segélyhívóra, melyben egy férfi azzal fenyegetőzött, hogy felrobbant két érdi és egy százhalombattai épületet. A bejelentés súlya miatt azonnal rendőri erők vonultak az említett helyszínekre, ahová újabb megerősítő egységek csatlakoztak, majd végül fél kapitányságnyi egyenruhás hasított a helyszínekre.  A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Pest megyei épületek felrobbantásával fenyegetőzött

Pár órán belül elfogták a fenyegetőzőt

Még javában tartott az épületek kiürítése és átvizsgálása, amikor a felderítőmunka eredményre vezetett, és megtalálták a fenyegetőző férfit. Az érdi rendőrök 2021. január 31-én 16 óra 5 perckor figyeltek fel a 32 éves lakcím nélküli férfira a budapesti, 2. kerületi Margit körúton. Az egyenruhások előállították a fenyegetőző férfit, aki a hívást kezdeményezte.

Nem is volt robbanószer

Mire a rendőrök megtalálták az elkövetőt, az épületeket átvizsgáló nyomozók megállapították, hogy egyik épületben sincs robbanószer, vagy robbantásra alkalmas eszköz. Az egyenruhások ezt követően megkezdhették Sz. Róbert vallomását rögzíteni.

“A sátán kutyája”

Sz. Róbert a kihallgatása során részletesen beszámolt a rendőröknek az indítékairól és arról, hogy a bejelentésekor miért használt álnevet. A férfi ugyanis a Portyás Sándor nevet használta a hívás során, amit azzal magyarázott, hogy a „portyás” szó a sátán kutyáját jelenti, a keresztnevét pedig azért változtatta Sándorra, mert a portyásnak az “S” az utolsó betűje.

Minden egy nő miatt történt

A férfi elmondása szerint a bűncselekménye egy nő miatt történt, akit egyszerűen nem bír kiverni a fejéből. Sz. Róbert még a telefonja háttérképének is a nőt választotta, legalább ott láthassa, ha már élőben nem találkozhat vele. A fenyegetőző bevallotta azt is, hogy nincs és soha nem is volt bombája, csak egyszerűen mérges volt.

Kapcsolódó

Közveszéllyel fenyegetett

Az érdi rendőrök őrizetbe vették a 32 éves férfit, aki ellen közveszéllyel fenyegetés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatnak eljárást. A rendőrök egyúttal kezdeményezték Sz. Róbert letartóztatását.

Mutatjuk a férfi elfogásáról készült felvételt

 A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el

Kiemelt kép: Részlet a rendőrségi videóból – Forrás: Police.hu