Kiskorú veszélyeztetésének bűntette miatt hoztak ítéletet három óvodai dolgozóval szemben, akik egy Fejér megyei óvodában erőszakkal akartak megetetni egy gyereket. A kényszerített etetés miatt a kiscsoportos gyerek sírásban tört ki, az erőszakoskodás után pedig zárkózottá, szomorúvá vált, és sírva ment óvodába.

Meg akarták etetni

Az ügyészségi vádirat szerint két óvodapedagógus úgy döntött, hogy a dajka segítségével megpróbálják megetetni az étkezi zavarban szenvedő kiscsoportos, három és fél éves gyermeket. A kisgyerek a többi társával együtt az asztalnál várta az ebédet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Lefogták a gyereket

Amikor az óvodai dolgozók odaléptek a kisgyerekhez, az egyik karját az egyik, míg másik kezét a másik vádlott hátra fogta, a harmadik pedig elkezdte kanállal a gyerek szájába adni az ételt, ami miatt a gyerek sírni kezdett. Az erőszakoskodók a második kanál ételt is megpróbálták a gyerek szájába kényszeríteni, azonban ekkor a síró gyermek félrenyelt, ami miatt abba is hagyták az etetését.

Megváltozott a történtek után

A durva eseményeket követően a kisgyerek viselkedése megváltozott, zárkózottá, szomorúvá vált, és sírva ment óvodába. A szülők az eset után átíratták gyermeküket egy másik óvodába.

Súlyosan megszegték kötelezettségüket

Amint azt a vádirat írja, az óvodai dolgozók súlyosan megszegték az óvodai kötelezettségüket, továbbá veszélyeztették a gyermek egészséges testi és érzelmi fejlődését. A helyzetet súlyosítja, hogy a dolgozók tisztában voltak a kisgyerek étkezési zavarával, cselekményükkel pedig, azzal, hogy kényszerrel próbálták megetetni a gyereket, csak tovább mélyítették a kiskorúnak az evéssel kapcsolatos nehézségeit. Az ügyészség szerint ezen felül fennállt a gyermek fulladásának a veszélye is.

Közmunka lehet a büntetésük

A bíróság az ügyészségi indítványtól eltérően mindhárom terheltet 120 óra közmunkára ítélte. A vádhatóság az ítélet súlyosításáért fellebbezett: felfüggesztett börtönbüntetés és foglalkozástól való eltiltás kiszabását kezdeményezték a bíróság felé.

Hétfőn egy hajléktalan gyújtott fel egy óvoda udvari tárolóját

Korábban írtunk róla, hogy Csepelen egy hajléktalan férfi felgyújtotta a Csodakút Óvoda udvari játéktárolóját. Az eset nagyon furcsa, mivel a férfinak semmi sem indokolta a tettét, teljesen érthetetlen volt, amit csinált.

Megszólalt a csepeli polgármester

Az ügyben a csepeli polgármester, Borbély Lénárd is megszólalt a közösségi oldalán, és mint írta, a hajléktalan semmi szándék nélkül gyújtotta fel és semmisítette meg a gyerekek játékait. A gyújtogatás híre persze hamar láncreakciót indított a közösségi médiában, sokan azt firtatták a polgármester posztja alatt, hogy egyáltalán “mit keres ott egy hajléktalan?” .

Kiborultak a szülők

A gyújtogatás kapcsán nem csoda, hogy elborzadtak a szülők, főleg azok, akiknek a gyerekei az érintett óvodába járnak. Az egyik kommentelő hölgy például azt írta, kiborul, ha belegondol, hogy egy hajléktalan oda végzi a dolgát, ahol az ő gyereke játszik. Egy másik hozzászóló szerint bele sem lehet gondolni abba, hány hajléktalan húzza meg magát az oviban, aztán másnap a gyerekek összefogdosnak mindent.

Hajléktalanszállót építettek volna

Tavaly májusban tört ki a botrány, miszerint a Főpolgármesteri Hivatal a koronavírus-járvány megfékezése érdekében tágasabb hajléktalanszállókat akart kialakítani. Csepelen is kialakítottak volna egy szállót, azonban a terv ellen hevesen lépett fel a csepeli polgármester, Borbély Lénárd. A politikai huzavonának végül az lett a vége, hogy Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy a Városháza épületében alakítanak ki hajléktalanszállót, viszont arról egyelőre nem tudni semmit, hogy a nyár óta beköltöztek volna a Városházára a hajléktalanok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Rendőrautó – Forrás: BudaPestkörnyéke